„Olguta va ajunge ministru la calendele grecesti”. CCR arata clar ca Dancila nu o poate propune inca o data pentru aceeasi functie

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca Guvernul nu poate veni cu aceeasi propunere de ministri, pentru ca este prima propunere, care nu mai are nevoie de vreun raspuns.

„Singurii ministeriabili ramasi in PSD: Olguta Vasilescu buna la toate si tocatorul de bani publici care ocupa functia de trezorier al PSD. Saracie mare de cadre la PSD daca au ajuns sa propuna aceiasi «faliti» pentru portofoliile vacante. Nu ca ar fi de mirare dupa 71 de nepriceputi si neaveniti pusi in capul trebii si schimbati precum sosetele de flausat in cei doi ani”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

In opinia sa, „problema cea mai mare a lui Dragnea, Dancila and co este ca nu prea le-a placut sa citeasca la viata lor si nici acum nu citesc”.

„Daca ar fi citit decizia CCR, ar fi inteles ca ceea ce fac ei nu este conform pronuntarii Curtii. Ei nu pot sa vina cu aceleasi propuneri, pentru ca presedintele are dreptul sa refuze motivat o propunere. Ca atare, aceasta noua propunere este, de fapt, aceeasi propunere, adica prima propunere si nu necesita niciun raspuns din partea presedintelui. Adica, cei doi vor ajunge ministri pe portofoliile respective la calendele grecesti”, mai sustine liderul PNL.

Premierul Viorica Dancila ii propune din nou pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici pentru functiile de ministri ai Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, considerand ca aceste propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutie si de legile organice aplicabile.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dancila doua scrisori in care motiveaza respingerea nominalizarilor de ministri pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltarii. In cazul nominalizarii lui Ilan Laufer la Dezvoltare sunt invocate conditiile pentru ocuparea functiei de membru al Guvernului, iar in cel al Liei Olguta Vailescu la Transporturi lipsa de experienta, in timp ce nominalizare acesteia la Dezvoltare si a lui Mircea Draghici la Transporturi „nu fac dovada indeplinirii conditiilor de legalitate astfel incat sa li se poata da curs”.

Comentarii: