Olguta Vasilescu a inceput ancheta. Impreuna cu Carmen Dan si Melescanu vrea sa arate ca alegerile au fost fraudate

politica

Comisia parlamentara de ancheta pentru investigarea posibilelor fraude la alegerile europarlamentare si la referendumul din 26 mai a stabilit, luni, lista institutiilor ai caror reprezentanti vor fi chemati la audieri. Pe lista se afla si ministrul de Interne, Carmen Dan si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, informeaza Digi24.

Cei doi ministri vor fi audiati marti de membrii comisiei. Presedintele comisiei de ancheta, deputatul PSD, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca vor fi solicitate de catre comisie pentru audieri urmatoarele institutii: Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, dar si alte autoritati publice centrale si locale care pot furniza date privind modul in care s-a organizat si desfasurat scrutinul din 26 mai.

Reprezentantii opozitiei au cerut in cadrul comisiei sa se analizeze si neregulile privind votul din diaspora si faptul ca nu s-a putut exercita votul de catre romanii din afara tarii si nici nu s-a prelungit programul de votare in sectiile unde erau cozi, insa propunerile au fost respinse.

Luni sunt audiati politologul Ionut Apahideanu si matematicianul Dan Selaru, care au sesizat, in mediul online, posibile nereguli cu privire la listele suplimentare.

Marti, la ora 10 va fi audiat ministrul de Interne, Carmen Dan, urmand ca la ora 11:30 sa vina la audieri si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu.

Olguta Vasilescu a sugerat deja de3 mai multe ori, in postari pe pagina ei de Facebook, ca alegerile europarlamentare din 26 mai au fost fraudate.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: