Olguta Vasilescu, acuzatii de plagiat si hotie la adresa parlamentarilor PSD si a lui Tariceanu: „Ati copiat fara nicio jena”

news

Jurnalistul Catalin Prisacariu aduce aminte cateva dintre discursurile Olgutei Vasilescu din perioada in care actualul ministru PSD facea parte din PRM. Ea era foarte combativa atunci fata de PSD si PNL. 

In primavara anului 2005, in mai multe discursuri sustinute in Parlament, deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu i-a acuzat de plagiat atat pe parlamentarii PSD cat si pe Calin Popescu Tariceanu, personal:

“Intrucat contam pe buna credinta a parlamentarilor PNL si PD, care nu au stiut ca cel care a intocmit programul de guvernare, la sectiunea respectiva, a copiat o propunere legislativa care ne apartine, am redepus luni, 7 februarie 2005, in procedura de urgenta, proiectul respectiv si ii asteptam pe acestia sa-l voteze.

Speram ca ei vor recunoaste paternitatea unei legi, spre deosebire de parlamentarii PSD din legislatura 2000-2004, care, dupa ce au respins in bloc un program depus tot de deputati ai PRM, referitor la ajutorul acordat scolarilor pentru hrana, au votat programul guvernamental ‘laptele si cornul’, desi era copiat aproape in intregime de la noi.

Noi refuzam sa credem ca nu a mai ramas nimic de furat in aceasta tara, decat proprietatea intelectuala. Va multumesc”, spunea Vasilescu, citata de prisacariu.ro.

Vasilescu a fost si mai dura la adresa PSD, partid in care acum detine fucntia de vicepresedinte.

“Contand pe buna dumneavoastra credinta, va atrag atentia, la modul cel mai serios, ca eu personal va voi actiona in instanta pentru ca v-ati insusit ceva care nu va apartine. Este vorba de proiectul de lege referitor la ajutorarea tinerelor familii, pe care asa-zisii ‘initiatori’ din guvern l-au copiat fara nici o jena si au mai avut si tupeul sa afirme ca vor sa inregistreze la OSIM programul de guvernare, unde era inclus, desi noi l-am depus inca din 2002.

Un gest de onoare din partea dumneavoastra ar fi sa retrageti copia si sa sustineti originalul care se afla in dezbatere, in procedura de urgenta, la Parlament, cu atat mai mult cu cat noi ofeream 100 de milioane si nu 7. Chiar asa, ce sa faca o tanara familie cu 7 milioane, cand ea are nevoie de obiecte de folosinta indelungata, care costa minimum 50, sau sa-si plateasca o rata la apartament? Sa-si cumpere trei sireturi, o ciunga si un fier de calcat cu carbune? Nu tratati un subiect atat de important in bataie de joc. Daca tot v-ati decis sa ne furati proprietatea intelectuala, macar nu aruncati in derizoriu o idee nobila.

Daca va fi nevoie, saptamanal, va voi atrage atentia de la aceasta tribuna ca ati savarsit un plagiat. E posibil sa nu aveti cunostinta de acest lucru si sa fiti mintit de consilierii care v-au “redactat” ordonanta ca ei au facut treaba si nu ca s-au inspirat din lucrarile altora, ca niste scolari care nu si-au facut temele. Aratati-ne ca aveti onoare si retrageti proiectul care nu apartine Aliantei”, spunea Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: