Olguta Vasilescu sustine ca N-ARE avere, insa tot ea i-a dat in mana 50.000 euro unui afacerist din Bucuresti

news

Conform declaratiei de avere, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, nu detine case, terenuri, masini, iar in conturile personale abia a strans economii de 15.000 de euro. Insa, potrivit unui martor din dosarul de la DNA, Olguta Vasilescu i-a inmanat in mana o suma de 50.000 de euro.

Una din marturiile cheie din dosar, citata de Adevarul, este cea data de persoana care a organizat concertul lui Goran Bregovic din data de 14 mai 2012. Acesta a dat o declaratie de martor la DNA, si a spus ca a tratat direct cu Olguta Vasilescu, care initial l-a intrebat despre onorariile pe care le cer trupele din Romania.

Cu acea ocazie, primarul l-ar fi intrebat daca poate sa-l aduca pe Gora Bregovic, sa-i cante in campania electorala. Organizatorul a luat legatura cu impresarii lui Bregovic, care au comunicat ca artistul are un onorariu de 25.000 de euro.

S-a batut palma, iar Bregovic a fost „inchiriat” de Olguta. In contract exista insa o clauza potrivit careia Bregovic nu isi asociaza imaginea cu candidati sau partide, iar impresarul artistului ar fi comunicat ca acesta are alte onorarii atunci cand sunt evenimente speciale, iar pentru concerte electorale pretul se dubleaza, 50.000 de euro plus transport si cheltuieli adiacente.

„Nicio problema”, a comunicat staff-ul candidatei la Primaria Craiova.

Organizatorul a declarat la DNA ca banii, cei 50.000 de euro, i-ar fi primit de la Olguta Vasilescu in Bucuresti, in oras, deoarece firma sa nu avea un punct de lucru. La intalnire, Olguta Vasilescu ar fi venit insotita de un barbat.

Procurorii spun ca 25.000 de euro din suma ceruta de Bregovic ar fi fost spaga data de unul dintre afaceristii craioveni, in timp ce provenienta celorlalti 25.000 de euro nu este inca stabilita.

Potrivit declaratiei date la DNA, organizatorul a aratat ca firma sa a incheiat, pe 5 mai 2012, un contract cu impresarii lui Goran Bregovic, Ignite Music Productions Entertainment Ltd Canada, avand ca obiect de activitate prestatia muzicala a solistului pentru 14 mai 2012.

Pe 7 mai 2012, organizatorul a alimentat contul firmei sale cu suma de 50.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la Olguta Vasilescu, si i-a virat, in aceeasi zi, in conturile Ignite Music Productions Entertainment Ltd Canada.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: