„Olguta Vasilescu este infractoare”. El este tanarul care a reusit sa blocheze instalarea ca primar a Liei Olguta Vasilescu

politica

Lia Olguta Vasilescu nu fost instalata nici pana acum, dupa sase saptamani de la alegeri, in functia de primar al Craiovei. Validarea mandatului este contestata de un tanar din Craiova, Petru Becheru, acelasi care a fost la originea retinerii de catre DNA a pesedistei in martie 2016.

Petru Becheru, informatician si presedinte al Asociatiei de Locatari Romarta, un bloc chiar de langa sediul Primariei Craiova, a contestat validarea mandatului Olgutreiu Vasilescu pe motiv ca 65% din voturile craiovenilor care s-au prezentat la urne au fost in favoarea altor candidati, situatie din care rezulta ca majoritatea absoluta a cetatenilor urbei, de fapt, nu o vor primar. Reclamantul a invocat in sprijinul actiunii sale articolul 22 din Tratatul de functionare al UE si Directiva Consiliului UE nr. 94/80/CE/19.12.1994 care fac vorbire in cuprinsul si preambulul lor despre criteriul reprezentativitatii.

Intr-un interviu pentru Podul.ro, Becheru a dezvaluit ca in apararea Liei Olguta Vasilescu s-a prezentat nu un avocat platit de pesedista, ci un consilier juridic al Primariei Craiova in conditiile in care aceasta nu a devenit inca primar.

„Din punctul meu de vedere, este clar vorba de o infractiune pentru ca nu putea un angajat al Primariei sa o reprezinte in instanta pe candidata Lia Olguta Vasilescu care, in plus, a comunicat ca domiciliul sau procesul este… in sediul Primariei Craiova. Judecatorul a dispus atunci sesizarea Parchetului. La termenul ulterior s-a razgandit insa. Si am decis atunci sa-l recuz, solicitare care nu a fost insa acceptata. Anterior, il mai recuzasem o data pe domnul judecator Iliescu Cristian, vicepresedintele Tribunalului Dolj, pentru ca este si presedintele Biroului Electoral Judetean, deci ridica serioase semne de intrebare cu privire la impartialitatea domniei sale in aceasta speta.

La termenul urmator, a venit celebra avocata Laura Vicol, care candideaza prima pe listele PSD Dolj la Camera Deputatilor. Poate s-o pricepe la Drept Penal, dar la Civil nu se pricepe deloc astfel ca, depasita de situatie si iritata, Vicol a cerut onoratei instante sa-mi interzica sa mai beau apa in timpul procesului pe motiv ca afectez solemnitatea sedintei. Instanta a respins, fireste, cererea aberanta a acesteia.

Dar chiar si asa nu consider ca instanta a fost impartiala. S-au dat termene de pe o zi pe alta, fiind citat, de exemplu, joi la ora 15.30 pentru 9 dimineata a doua zi. Nu am avut timpul necesar pentru a ma pregati si pentru a citi incheierile depuse la dosar. Ba chiar, la un moment dat, au refuzat sa-mi dea dosarul sa-l studiez, de la Tribunal informandu-ma ca asa a dispus judecatorul adica domnul Iliescu Cristian, care in tinerete a fost consilier juridic la ANAF intr-o perioada in care totul, absolut totul era pesede aici. Mi-e imposibil sa cred ca nu-si datoreaza si ascensiunea in cariera partidului Liei Olguta Vasilescu. Cand i-am adus la cunostinta domnului Iliescu ca nu am avut acces la dosar, acesta m-a facut mincinos. Da, domnul judecator impartial, il numea pe reclamant mincinos.

La termenul urmator, dupa cel in care a venit avocata Vicol, Olguta si-a adus un avocat bun, pe domnul Turculeanu Ion, profesor universitar de Drept. Si a castigat pentru ca legea zice ca este ales primar candidatul cu cele mai multe voturi”, a declarat Petru Becheru.

„La fel cum infractorul din Teleorman folosea angajatii primariei din Alexandria in scop personal si de partid, motiv pentru care a ajuns la penitenciar, si infractoarea Vasilescu Lia Olguta va avea aceeasi destinatie”, a mai spus Becheru.

Instanta a dispus, in final, reepingerea contestatiilor lui Becheru, urmand ca Vasilescu sa fie instalada oficial ca primar in zilele urmatoare.

Comentarii: