Olguta Vasilescu, impinsa sa candideze la Presedintie. Deputat PSD: „In turul doi il va spulbera pe Iohannis”

politica

Deputatul PSD Oana Florea a declarat, duminica, la Antena 3 ca Lia Olguta Vasilescu ar fi un „bun candidat” pentru PSD la alegerile prezidentiale.

„Mie mi se pare ca ar fi un candidat bun. Daca facem un exercitiu de imaginatie, cred ca in turul doi dna Olguta Vasilescu l-ar spulbera pe Iohannis. Nu cred ca-i face fata Iohannis”, a declarat Oana Florea la Antena 3.

Deputatul Lia Olguta Vasilescu a anuntat, joi, ca pregateste o plangere penala impotriva presedintelui Klaus Iohannis pentru infractiunea de abuz in serviciu, dupa ce acesta a respins numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii.

„Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personala, consider ca domnul Klaus Iohannis se incadreaza perfect la infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297, alin 1 si 2, Cod Penal, motiv pentru care am inceput deja redactarea unei plangeri penale in acest sens”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Ea a precizat ca nu exista niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa in ce priveste functia de ministru al Dezvoltarii, „asa cum a statuat CCR”.

„Sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania, nu sunt condamnata penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici noua, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru il recunoaste si Klaus Iohannis si, deci, singura modalitate legala admisa de Constitutie ca sa fie motiv de respingere, i-a cazut de la primul paragraf. (…) Scrie despre faptul ca nu am experienta administrativa, omitand, in text, un amanunt semnificativ din CV-ul meu, transmis si la dosar, ca am fost primar al unuia dintre cele mai mari orase din Romania si, judecand dupa scorul electoral obtinut pentru al doilea mandat, cetatenii au apreciat performanta mea”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Ea a adaugat ca, „fata de presedintele Romaniei, care a fost doar profesor si primar”, are trei mandate de parlamentar, al patrulea in curs, inclusiv functii de presedinte de comisii parlamentare, a fost primar cinci ani, iar doi ani – ministru. „Asadar, experienta mea e chiar ceva mai consistenta decat a lui Klaus Iohannis pana a ajunge presedinte”, a conchis deputatul.

In opinia sa, „motivul real” pentru care presedintele a respins-o sunt declaratiile politice facute de-a lungul anilor.

„Motivul real pentru care ma respinge Klaus Iohannis se refera la declaratiile politice facute in decursul anilor, drept garantat de Constitutie, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lectia de democratie si Constitutie Klaus Iohannis a lipsit mereu, dar acum tine sa ne arate si sub propria semnatura. A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declaratii ale mele, in conditiile in care nu mai putin de sase instante judecatoresti mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentatia respingerii pentru functia de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedita de instantele de judecata ca a obtinut prin fals imobile si a carei sotie refuza sa se prezinte la organele de ancheta pentru a da explicatii. Comunicarea presedintelui se refera si la reputatia si imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decat penibil si injositor pentru un presedinte sa opereze cu instrumente specifice postacilor care arunca galeti de mizerie in oameni politici pe care nu ii agreeaza”, a sustinut Vasilescu.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dancila in care anunta respingerea numirii Liei Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

„Am decis sa resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”, se arata in scrisoare.

Seful statului ii solicita premierului sa faca o alta propunere pentru functia respectiva.

Mai mult despre: ,


Comentarii: