Olguta Vasilescu, incurajata de demisia lui Tudose, isi da drumul si il ameninta direct pe Iohannis: „Trecem la solutia de avarie”

politica

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, admite ca Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, in cazul in care acesta va refuza sa nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentara.

Vasilescu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca PSD va merge la Cotroceni cu o noua propunere de premier, dar si cu o lista de semnaturi din partea parlamentarilor coalitiei pentru a demonstra ca exista o majoritate parlamentara.

„Mergem Cotroceni cu o lista de semnaturi ale parlamentarilor, ca sa demonstram faptul ca exista o majoritate parlamentara. In acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune ca nu este o majoritate parlamentara. Vom demonstra ca avem o majoritate calificata pentru a trece un nou guvern in Parlament. Daca domnul Iohannis nu va dori sa propuna premierul de la PSD catre Parlament, atunci vom trece la solutia de avarie. Se poate ajunge si la suspendarea presedintelui”, a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat ca tema suspendarii presedintelui „nu s-a discutat in interiorul PSD, dar au discutat juristii nostri aceasta posibilitate inainte”.

Pe de alta parte, Olguta Vasilescu le-a transmis liberalilor ca trebuie sa astepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare.

„Eu stiu ca domnul Orban isi doreste sa fie premier, dar trebuie sa mai astepte sa castige alegerile”, a adaugat ministrul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: