Olguta Vasilescu, manipulare de o rara stupiditate. Sustine ca Juncker l-a „urecheat” pe Iohannis, nu pe Dancila

politica

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu sustine ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a referit ca Klaus Iohannis cand a criticat guvernul de la Bucuresti, spunand ca „nu a inteles pe deplin ce inseamna sa prezidezi tarile UE”.

„De unde au tras unii concluzia ca urecheaza Guvernul si nu pe cel care ar vrea ‘Guvernul meu’? Ca blocajele nu vin de la Guvernul Dancila, iar unii chiar nu au inteles cat de importanta e misiunea Romaniei anul viitor”, sustine Vasilescu intr-un mesaj postat pe Facebook.

In contextul in care Romania se pregateste sa preia presedintia semestriala a UE de la 1 ianuarie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca se indoieste ca guvernul de la Bucuresti intelege pe deplin ce inseamna sa conduca blocul comunitar timp de sase luni, relateaza sambata dpa.

Romania este „din punct de vedere tehnic foarte bine pregatita” pentru misiunea de sase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

„Dar cred ca guvernul de la Bucuresti nu a inteles pe deplin ce inseamna sa prezidezi tarile UE”, a adaugat el.

„Actiunea prudenta necesita o disponibilitate de a-i asculta pe altii si o dorinta puternica de a pune deoparte propriile preocupari ale cuiva”, a afirmat Juncker, precizand ca el are unele indoieli ca situatia se prezinta astfel in cazul Romaniei.

Juncker a spus ca disputa politica interna a Romaniei inseamna ca tara ar putea sa nu para o entitate unita pe scena europeana.

„Un front unit este necesar acasa pentru a promova unitatea Europei in timpul presedintiei Consiliului”, a afirmat presedintele Comisiei Europene.

Luna trecuta, presedintele roman Klaus Iohannis a spus ca tara sa nu este gata sa-si asume presedintia prin rotatie a Consiliului UE, reaminteste dpa.

El s-a referit la situatia complicata care a facut ca cel mai puternic politician din Romania, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, sa nu poata deveni prim-ministru din cauza unei condamnari pentru frauda electorala.

Viorica Dancila, considerata o marioneta a lui Liviu Dragnea, este cea care detine acest post, scrie dpa.

Romania a aderat la UE alaturi de statul vecin Bulgaria in 2007. Ambele tari au ramas sub monitorizarea Bruxellesului din cauza nerespectarii statului de drept si a coruptiei foarte raspandite, noteaza agentia germana de stiri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: