Olguta Vasilescu, minciuni siderante in presa straina. Sustine ca magistratii sunt multumiti de schimbarea legilor justitiei

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Lia Olguta Vasilescu, a transmis, vineri, o scrisoare catre Bloomberg, dupa articolul postat de publicatia straina in care se preciza ca relatiile dintre PSD si PES au fost inghetate din cauza nerespectarii statului de drept.

Lia Olguta Vasilescu a raspuns publicatiei straine, afirmand ca actiunile PSD au vizat redarea independentei sistemului judiciar.

„Scriu pentru a corecta o eroare in articolul dumneavoastra din data de 11 aprilie, numit -Partidul de Guvernare din Romania a inghetat relatiile din PES din cauza justitiei-, in care corespondentul dumneavoastra compara eforturile noastre privind reformele justitiei cu cele din Polonia si Ungaria. Articolul se refera la -incercarile de a pune sub tacere curtile de justitie-. Noi nu am facut acest lucru. Din contra, judecatorii nostri au dorit schimbari legislative care sa le ofere mai multa independenta, iar noi am fost de acord”, a transmis Lia Olguta Vasilescu.

Ea a adaugat ca in ultimii ani aproape jumatate din magistrati au fost intimidati, fiind anchetati.

„Pentru multi ani, a fost un secret stiut in Romania ca serviciile noastre de securitate isi exercitau influenta in cadrul sistemului judiciar, vizand procurori si judecatori pentru a obtine condamnarile si sentintele dorite. La un moment dat in ultimii ani, aproape jumatate din magistratura, atat judecatori cat si procurori, au fost vizati de investigatii, majoritatea pastrate deschise pentru intimidare si constrangere”, a mai spus Vasilescu, citata de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PSD a afirmat, de asemenea, ca masurile luate de guvern au fost bine-primite de sistemul judiciar din Romania.

„Am vrut sa lamuresc acest lucru. Masurile pe care noi le-am introdus au fost bine-primite de sistemul judiciar. Departe de -punerea sub tacere- a curtilor de justitie, noi ne-am dorit sa eliminam orice ingerinta politica sau de alt fel, creand modalitati de verificare si echilibru in sistemul judiciar, pentru a-i oferi cu adevarat independenta”, se mai arata in scrisoarea transmisa publicatiei straine.

Reamintim ca ordonantele si legile votate de PSD-ALDE in Parlament au starnit numeroase proteste in randul magistratilor, care au au intrat in greva sau au iesit in strada de mai multe ori.

 

Mai mult despre:

Comentarii: