Olguta Vasilescu minte cu mult aplomb: „Inca din luna mai am stiut ca vor scadea salariile”. Dar iata ce declara in luna iulie

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a confirmat, marti, ca salariile vor scadea pentru mai multe categorii de bugetari.

„Mentionez ca s-a stiut ca la aproximativ 3% dintre bugetari vor scadea salariile inca din luna mai. Eu am anuntat si in interviuri si in comisiile parlamentare. Nu am pornit de la inceput de la ideea scaderii vreunui salariu de bugetar, dar pentru a respecta raportul de la 1 la 12 (pe baza caruia este construita legea salarizarii) au fost necesare ajustari salariale”, a sustinut Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii sustine ca Legea Salarizarii a avut drept scop echilibrarea salariilor si ca „abia in 2022 se va echilibra sistemul”, iar aceeasi functie si gradatie vor fi platite la fel.

„Din cauza acestor dezechilibre abia in 2022 se va echilibra sistemul in sensul ca aceeasi functie si gradatie sa fie platite la acelasi nivel. Bugetarii cu salarii de lux sunt oricum avantajati. In 2022 ceilalti ii vor ajunge din urma, iar bugetarii de lux coboara de anul acesta in grila de salarizare”, a adaugat Voiculescu.

Ministrul a adaugat ca adevaratele cresteri salariale vor incepe din 2019, cand cei cu salarii mici vor avea cresteri mai mari, iar cei cu salarii mari vor stagna sau vor avea cresteri mici.

„In 2018 toti bugetarii au crestere de 25% pe brut cu exceptie cei care coboara direct in grila din 2022 si cei care au o crestere de 28,05%, adica cei din IT, cercetatorii, persoanele cu handicap si lucratorii sezonieri”, a mai spus Olguta Vasilescu.

„Toti bugetarii pot studia legea pentru a vedea la ce salariu vor ajunge in 2022”, a mai spus ministrul Muncii.

Insa in iulie 217, Olguta Vasilescu dadea asigurari ca „niciun salariu nu va scadea”.

„Eu pot sa garantez ca niciun salariu din Romania nu va scadea in momentul in care vom schimba sistemul de contributii. Este in Programul de Guvernare si cine a citit Programul de Guvernare a vazut inca de acum sase luni ca asta se va intampla”, declara Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: