politica

Olguta Vasilescu, nervoasa ca nu se da OUG de amnistie si gratiere acum: „Intrebati-l pe ministrul Justitiei”

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a confirmat, marti seara, la Antena 3 ca doreste sa fie adoptata o ordonanta de urgenta de amnistiei si gratiere. Ea a sustinut ca sunt si numerosi parlamentari ai PNL si PMP care doresc o astfel de decizie.

„Sunt foarte multi parlamentari ai PNL si PMP care sustin amnistia si gratierea, eu am avut discutii cu ei. Si primarii PNL vor sa fie data aceasta ordonanta”, a sustinut Vasilescu la Antena 3.

Inrebata de ce, in caeste conditii, nu este adoptata aceasta ordonanta, Vasilescu l-a aratat cu degetul pe Tudorel Toader.

„Intrebarea trebuie sa o adresati ministrului Justitiei”, a spus vicepresedintele PSD.

Intrebata apoi ce se va intampla in continuare, Vasilescu a raspuns: „Nu stiu ce se va intampla, decizia nu este la mine”.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, ca sustine adoptarea unei ordonante de urgenta privind amnistia si gratierea, pentru ca persoanele care au fost judecate si condamnate de completurile de cinci declarate ilegal sa se poata apara.

„Din punctul meu de vedere, categoric da (ar trebui data OUG privind amnistie si gratiere-n.r), pentru ca la ora actuala nu mai exista cai de atac pentru persoanele care au fost judecate si condamnate de completurile de cinci declarate ilegal, nu mai vorbim despre protocoalele de colaborare intre SRI si DNA care de asemenea au fost ilegale si au adaugat la lege. Acesti oameni trebuie sa aiba macar o procedura sa se poata apara. Avem niste decizii ale unor instante”, a afirmat Lia Olguta Vasilescu, intrebata daca ar trebui emisa ordonanta pe amnistie si gratiere, scrie Mediafax.

Fostul ministru a precizat insa ca nu s-a discutat despre aceasta ordonanta la sedinta CExN al PSD de luni.

„Sigur nu se vorbeste despre amnistie si gratiere asa cum aud ca la sfarsitul acestui an sau saptamana viitoare. Nu s-a discutat despre ordonanta despre amnistie si gratiere. S-a discutat despre articolele care au fost declarate constitutionale pe Codul penal si Codul de procedura penala, de catre CCR, si ideea a fost ca din moment ce procedura este completa, adica aceste articole au trecut si de Parlament si de CCR, Guvernul isi poate asuma o ordonanta de urgenta doar pentru aceste articole. Cele care au fost declarate neconstitutionale automat se intorc la votul Comisiilor”, a adaugat Olguta Vasilescu, in Parlament.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

6 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

6 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

6 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

6 ore ago