Olguta Vasilescu nu mai are jena. Ministrul spune ca oamenii care se plang de legea sa au salarii nesimtite si e normal sa nu le creasca veniturile

politica

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a sustinut din nou ca peste 90% dintre angajati sunt multumiti de salarii, iar „pentru 3% sigur ca este foarte mare scandal”, ea spunandu-le jurnalistilor ca ii „plang” prea mult pe cei cu salarii mari.

„Cei din Sanatate au anuntat ca nu sunt multumiti de Legea salarizarii si ca le scad salariile. Bine, daca nici cei din Sanatate nu sunt multumiti, nu stiu ce sa mai spun, pentru ca acolo stiti foarte bine ce majorari salariale sunt. Noi am avut foarte multe discutii cu cei din Sanatate, a ramas ca Ministerul Sanatatii sa elaboreze un regulament de sporuri chiar impreuna cu sindicatele, nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, dar este obligatoriu ca el sa fie gata pana in luna martie. Daca au ceva de reclamat, noi ii asteptam la minister, sa stam de vorba cu ei, si ei stiu ca de fiecare data cand au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele. Ca dovada, ordonanta 91 care s-a emis in luna decembrie”, a declarat Olguta Vasilescu.

Ea a sustinut ca ministerul are un consilier care vorbeste zilnic cu cei de la resurse umane, „ca sa le spuna cum se interpreteaza legea”. De asemenea, Vasilescu spune ca oamenii care se simt pacaliti sa vina cu fluturasii de salariu pentru a vedea de la ce suma scad salariile. Ministrul Muncii a sustinut din nou ca “peste 90% dintre bugetari sunt multumiti, iar 3% sigur ca este foarte mare scandal”, ea spunandu-le jurnalistilor ca ii „plang” prea mult pe cei cu salarii mari.

„Oamenii se simt pacaliti. Cine? Sa vina cu fluturasul, sa vedem cine este pacalit, ca sa vedem de la cat ii scade salariul, pentru ca mi se pare ca ii plangeti foarte mult pe cei cu salarii mari. Ca sa echilibram sistemul si sa ajungem la un raport de 1 la 12, a fost singura modalitate de ajustare a unor salarii. Cred ca peste 90% sunt multumiti, pentru 3% sigur ca este foarte mare scandal, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca unora, iata, s-a demonstrat si astazi in practica, li s-a calculat gresit din vina directiilor lor de resurse umane si nu din vina legii”, a adaugat Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: