Olguta Vasilescu, pusa la punct de un consilier al premierului Tudose. Ministrul Muncii isi baga nasul unde nu-i fierbe oala

news

Consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat intr-un interviu la Digi 24 ca ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, nu are competente pentru a face verificari in cazul Pilonului II de pensii.

Potrivit informatiilor Digi 24, ASF a deschis o investigatie in care analizeaza daca declaratiile ministrului Finantelor, Ionut Misa, cu privire la Pilonul II de pensii au afectat cotatia actiunilor pe bursa, in baza faptului ca institutia supravegheaza atat piata asigurarilor cat si piata de capital.

„Cred ca ceva proceduri s-au declansat. Cred, pentru ca e un lucru automat. Nu bag mana in foc, dar e posibil sa fie ceva in acest sens, sa se vada efectele unei astfel de declaratii”, a spus Teodorovici. „Atata timp cat pe un privat l-am taxat cand a iesit din matca normala, acelasi lucru ar trebui sa se intample si cand un oficial face afirmatii. Oricat ar fi…nu e normal ca unui ministru de Finante sa ii acorzi circumstante. Trebuie sa fii responsabil cand faci afirmatii, sa te gandesti de doua ori”, a adaugat Eugen Teodorovici, calificand afirmatia lui Misa drept „iresponsabila”.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, spunea, la preluarea mandatului, ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii iar vor fi returnati contribuabililor, care vor trebui sa aleaga intre a-i vira la Pilonul I, de stat, sau la Pilonul III, privat. Imediat dupa aceea, bursa a reactionat, inregistrand pierderi estimate intre 1,5 si 3 miliarde de lei pentru o singura zi.

Informatia a fost negata rapid de premierul Mihai Tudose, de seful PSD Liviu Dragnea si de Misa insusi.

Insa recent, discutia despre pilonul II a fost reluata de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, care a anuntat ca face o analiza a modului in care au fost administrate, timp de 10 ani, sumele adunate la Pilonul II si ca va vrea sa afle daca beneficiile oferite de Pilonul II sunt similare celor oferite de Pilonul I de stat.

La Digi 24, Teodorovici a precizat ca nu ministerul de resort poate face o astfel de verificare, ci doar ministerul de Finante. „Avem un angajament ca pana in 2018 sa ajungem la un anumit procent pe care statul il varsa in Pilonul 2. Ministerul de Finante are o situatie foarte clara cu toata suma, cum este ea rulata si asa mai departe. Verificarile se pot face in cateva min, la Ministerul Finantelor e situatia foarte clara”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: