Olguta Vasilescu, reactie nervoasa in direct la Antena 3 fata de comunicatul Departamentului de Stat al SUA: „Sa ne indice domnii ce articol ii deranjeaza”

politica

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a reactionat iritata fata de comunicatul fara precedent al Departamentului de Stat al SUA. Ea a tinut sa┬áspuna, ironic: „Sa ne indice domnii ce articol ii deranjeaza”.

„Ma gandeam ca ultima oara cand am citit Constitutia Romaniei, Romania este un stat suveran iar Parlamentul este ales sa legifereze. Sa ne indice domnii ce articol ii deranjeaza sau care ar slabi independenta justitiei. Ne-ar interesa si pe noi sa stim lucrul acesta.

Nu poti sa vorbesti generic despre un set de legi care cuprinde foarte multe articole si sa spui ‘cerem sa fie retrase’ unui parlament care este ales independent”, a declarat Olguta Vasilescu la Antena 3.

„Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania”, se arata intr-o declaratie de presa intitulata „Romania – propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar” si care apartine purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Aceasta legislatie, „propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice protejate de interferenta politica”, noteaza purtatorul de cuvant in aceasta declaratie publicata luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite „indeamna Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, adauga purtatorul de cuvant.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: