Olguta Vasilescu se chinuie la Antena 3 sa compromita Summitul UE de la Sibiu. Acuzatii la adresa lui Klaus Iohannis

politica

Lia Olguta Vasilescu, purtator de cuvant al PSD, l-a acuzat joi pe Klaus Iohannis, la putin timp dupa ce a inceput Summitul UE de la Sibiu, ca presedintele a „transformat un eveniment international intr-o reuniune de familie”.

„Domnul presedinte Klaus Iohannis a transformat un eveniment international intr-o reuniune de familie. Chiar daca acesta se desfasoara pe bani publici. O reuniune de familie la care nu a fost invitat nici macar premierul Romaniei, care sa nu uitam este presedintele in exercitiu al Consiliului Europei, desi doamna Dancila convenise niste bilaterale cu mai multi premieri care participa la acest summit. Dar, din cauza faptului ca nu a avut invitatie la summit a trebuit sa amane aceste intalniri bilaterale la o data ulterioara si cel mai probabil in afara Romaniei. Aceste intalniri s-ar fi putut foarte bine desfasura in tara, daca nu ar fi fost blocate de presedintele Iohannis. Este mai mult decat jenant ce face presedintele Romaniei, repet, pe bani publici”, a spus Lia Olguta Vasilescu la Antena 3.

Ea a tinut sa mentioneze apoi ca oricum nu avea asteptari de la Klaus Iohannis.

„De la presedintele Romaniei evident ca aveam alte asteptari. De la Klaus Iohannis nu ne asteptam la nimic”, a sustinut Vasilescu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai se va decide realmente viitorul Europei, cetatenii avand de ales intre partidele traditionale si cele extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu solutii, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis, la Sibiu, inainte de inceperea Summitului informal al sefilor de stat sau de guvern din UE.

El a mentionat ca este semnatar al Apelului liderilor europeni de Ziua Europei privind participarea la alegerile europarlamentare.

„Sunt printre semnatarii acelui apel si nu intamplator a fost lansat astazi, de Ziua Europei. Toti presedintii din UE, presedintii de state, am semnat un apel prin care ii chemam pe europeni la urne. Aceste alegeri europarlamentare nu sunt alegeri obisnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populisti, politicieni care nu vor sa continuam in aceasta frumoasa Uniune Europeana. Iar cetatenii europeni sunt chemati sa decida prin vot ce fel de viitor vrem pentru UE. Este clar ca avem de ales intre partide traditionale, partide care vin cu solutii si partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu solutii. Iata si pentru romani acest vot conteaza si acest vot conteaza si la europarlamentare si la referendum”, a punctat seful statului.

Klaus Iohannis a reafirmat ca data de 9 Mai, Ziua Europei, este o zi mare pentru Romania.

„Astazi, de Ziua Europei, Europa vine in Romania. Aici, in centrul Romaniei, de la Sibiu se va decide viitorul UE. (…) Vom decide cum va arata viitorul UE. Avem pregatita o declaratie, declaratia pentru cetatenii europeni – Declaratia de la Sibiu – care va arata ca suntem hotarati, suntem uniti, stim ce vrem, dorim sa ne implicam pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importanta pentru Romania, foarte importanta pentru romani. Astazi Europa vine la noi, Romania conteaza, romanii conteaza”, a spus presedintele.

Intrebat daca se va regasi pe agenda discutiilor de joi si problema securitatii energetice, Klaus Iohannis a precizat: „Pe agenda strategica, cu siguranta aceasta chestiune se va regasi”.

„Astazi, banuiesc ca, in cadrul discutiilor, vom aborda, pentru a stabili liniile directoare pentru agenda strategica pentru urmatorul mandat, si chestiuni legate de clima, chestiuni legate de securitatea energetica. Toate acestea vor fi discutate. O sa vedeti in Declaratia de la Sibiu, multe chestiuni vor fi enuntate, dar urmatoarea faza este la Consiliul din iunie, cand stabilim agenda strategica pentru urmatorul mandat”, a adaugat seful statului.

Mai mult despre: ,


Comentarii: