Oligarhia rosie. Fiul lui Badalau (33 ani) s-a vaccinat deja cu ambele doze, inainte de milioane de romani cu probleme de sanatate

politica

Gabriel Badalau, fiul lui Niculae Badalau (vicepresedinte al Curtii de Conturi, fost vicepresedinte al PSD), si-a facut deja ambele doze de vaccin contra Covid-19 in conditiile in care nu se afla in niciuna dintre categoriile vulnerabile. Badalau jr. are dor 33 de ani si nu este nici doctor si nici profesor. El se prezinta drept „om de afaceri”.

Dezvaluirea a fost facuta chiar de Badalau jr. intr-o emisiune de scandal de la Antena Stars, Xtra Night Show. Badalau s-a plans ca resimte efecte adverse dupa ce si-a facut a doua doza de vaccin.

Badalau jr. spus ca are o stare generala mai proasta, fiind slabit. El nu a dat detalii despre cum a reusit sa se vaccineze inainte de alti milioane de romani aflati in categoriile vulnerabile.

La randul sau, Badalau senior beneficiaza de spor pentru „conditii de munca vatamatoare” in calitate de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a dat recent publicitatii liste cu sporurile de care beneficiaza angajatii la stat. In total sunt peste 50 de tipuri de sporuri.

„Am terminat de centralizat informatiile. 7 familii ocupationale de functii bugetare (invatamant, sanatate si asistenta sociala, cultura, diplomatie, justitie si Curtea Constitutionala, aparare, ordine publica si securitate nationala, administratie).

Peste 50 de tipuri de sporuri (inca mai documentez) – de la spor pentru conditii de stres/suprasolicitare neuropsihica, la spor pentru munca in ture, spor pentru gestionarea informatiilor clasificate sau pentru pastrarea confidentialitatii.

Si vechimea in munca aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleasi cerinte/responsabilitati. Si daca esti nominalizat in proiecte din fonduri europene esti avantajat – primesti o majorare a salariului de pana la 50%.

Personalul bugetar beneficiaza si de indemnizatie de hrana (347 lei/luna) si, desigur, de vouchere de vacanta. Este foarte bine ca s-a inceput o evaluare completa pentru fundamentarea deciziilor”, a anuntat Alexandru.

Printre beneficiarii de sporuri se numara si angajatii de la Curtea de Conturi, care se afla printre cei mai bine platiti bugetari. Ei au spor de 15% pentru „conditii de munca vatamatoare” in conditiile in care lucreaza doar cu documente. Niculae Badalau, instalat de PSD ca vicepresedinte la Curtea de Conturi, are un salariu de baza de 23.000 de lei lunar, la care se adauga si sporurile.

Alte sporuri in administratie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: