Oligarhia rosie. Functie „rezervata” pentru Teodorovici la Curtea de Conturi timp de 8 ani. Cum s-a intors director, desi sustinea ca va merge in mediul privat

politica

Fostul senator PSD Eugen Teodorovici recunoaste ca a inceput sa lucreze in cadrul Autoritatii de Audit de la Curtea de Conturi, insa sustine ca a ajuns pe acest post in baza faptului ca a castigat aceasta functie „prin concurs public inca din anul 2010”. „Atat timp cat am detinut pozitii de demnitate publica (ministru, senator etc.), postul de baza mi-a fost rezervat”, sustine Teodorovici. Teodorovici a candidat pentru un post de senator de Tulcea insa nu a reusit sa mai intre in Parlament.

Eugen Teodorovici a publicat o replica furioasa pe pagina sa de Facebook dupa aparitia articolului „PSD i-a gasit loc de munca la stat lui Teodorovici. A fost bagat director la Curtea de Conturi, langa Badalau„. El sustine ca articolul ar fi fost platit si ca acesta „murdareste societatea romaneasca”. Teodorovici sustine ca avea dreptul la acest post intrucat ii era „rezervat”.

„In goana dupa senzational, ‘modelul’ jurnalistic care intelege sa nu respecte etica acestei onorabile meserii, adica sa verifice si sa prezinte in mod corect si real informatiile, nu cred ca reprezinta un deziderat al vreunui cotidian respectabil din presa romaneasca.

Astept din partea celor care au raspandit acest FAKE NEWS sa publice, intr-un termen rezonabil, un articol similar, in care sa corecteze informatiile false cuprinse in articolul ‘Orlando Teodorovici, salvat. A fost numit recent Director de Audit la Curtea de Conturi’, respectiv, in articolul ‘PSD i-a gasit loc de munca la stat lui Teodorovici. A fost bagat director la Curtea de Conturi, langa Badalau’ (publicat de aktual24.ro – n.red.), precum si sa prezinte scuze in mod public.

Am incredere in profesionalismul celor care conduc aceste publicatii si tocmai de aceea, inteleg sa nu uzez de prevederile legii cu privire la raspandirea si promovarea de stiri false ce pot afecta nu numai imaginea personala, dar si pe cea a unei institutii de prestigiu din Romania.

Nu de alta, dar functia de auditor pe care o ocup in prezent, am castigat-o prin concurs public inca din anul 2010 si conform legii, atat timp cat am detinut pozitii de demnitate publica (ministru, senator etc.), postul de baza mi-a fost rezervat, asa cum este rezervat si postul de profesor, presedintelui Iohannis … si altora. Ceva normal, firesc si legal!

Astfel de articole, probabil ‘recompensate’ intr-un fel sau altul, la vedere sau mai putin, incalcand TOATE regulile de bun simt dar si deontologice, murdaresc la propriu … societatea romaneasca! Oare de ce nu cere nimeni ca si astfel de “jurnalisti” sa-si prezinte public veniturile obtinute si astfel, romanii sa poata vedea cine sunt cei care arunca piatra …

Noroc ca romanii incep sa faca diferenta dintre cei care au facut lucruri bune pentru acest popor si pentru Romania si cei care doresc ca aceasta tara sa fie una de mana a doua …

Asadar, astept si insist pentru corecta informare a opiniei publice …”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Teodorovici sustinea insa in urma cu numai cateva zile ca va merge sa lucreze in mediul privat.

„Nu am fost niciodata un om politic. Doar apartanenta la un partid mi-a dat titulatura asta. Eu sunt auditor. O sa fiti surprinsi cu totii, cand o sa vedeti ca voi fi chiar mai bun la privat decat toti cei care m-au criticat. O sa demonstrez ca pot face mai mult in privat, la vedere, corect, cinstit, decat toti hastagii care m-au criticat pe mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Newsweek Romania.

Conform CV-ului oficial, Teodorovici a lucrat intre 2009-2012 ca director al Autoritatii de Audit de la Curtea de Conturi.

Mai mult despre:

Comentarii: