Oligarhul rus Viktor Kharitonin a cumparat aeroportul german Frankfurt-Hahn

externe

Oligarhul rus Viktor Kharitonin a cumparat aeroportul Frankfurt-Hahn, situat in statul german Renania-Palatinat, din sud-vestul Germaniei, cu 20 de milioane de euro, informeaza agentia DPA citata de News360.

Compania NR Holding, detinuta de Kharitonin, a devenit cel mai mare actionar al aeroportului dupa ce a ajuns la un acord de vanzare cu statul german Hesse, care detine in continuare un pachet de 17,5 la suta.

Aeroportul Frankfurt-Hahn, declarat in faliment in toamna, situat la jumatatea distantei dintre Frankfurt si Luxemburg, este un fost aeroport militar american, care nu are conexiune feroviara si deserveste in principal transportatori low-cost care zboara in principal catre destinatii europene.

Noul actionar major al aerodromului, Viktor Kharitonin, nu se afla pe nicio lista de sanctiuni a Uniunii Europene, potrivit agentiei.

NR Holding a mai intentionat sa il cumpere insa a pierdut licitatia in fata SWIFT Conjoy, care a incheiat un contract legal in iunie 2022. Cu toate acestea, compania cu sediul la Frankfurt nu a platit suma datorata, iar NR-Holding s-a oferit din nou sa il cumpere.

Avand in vedere esecul SWIFT Conjoy de a finaliza achizitia, Ministerul German al Economiei si Tehnologiei ar putea examina in continuare vanzarea aeroportului catre Nurburgring in temeiul Legii privind comertul exterior si platile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: