Olivia Steer, in centrul unui scandal de amploare: „Unul dintre cele mai toxice nume”. Secretar de stat din PSD: „Nu puteam sa ma ridic si sa plec”

news

Olivia Steer, a primit, miercuri seara, la un eveniment dedicat sanatatii, premiul pentru „rolul sau activ in societate”, ceea ce a starnit controverse pe retelele sociale, vedeta fiind cunoscuta pentru lupta ei impotriva vaccinarii. Unul dintre sponsori, nemultumit de premierea fostei prezentatoare.

Olivia Steer, fosta prezentatoare de televiziune, cunoscuta pentru campaniile sale impotriva vaccinarii, a fost premiata pentru „rolul sau activ in societate”, miercuri seara, in cadrul Galei Femeilor care Daruiesc Sanatate, organizata de Asociatia pentru o Viata Sanatoasa.

Premiul acordat vedetei a creat un val de reactii negative pe retelele de socializare, dar si in randul asociatiilor care activeaza in sanatate.

„Imi pare foarte rau ca nu am ajuns pentru ca nu as fi permis o asemenea mascarada. Vorbim despre o persoana care lupta impotriva vaccinarii, tratamentelor oncologice, medicinii care salveaza vieti. Este absolut inacceptabil ceea ce s-a intamplat. Nu inteleg de ce au avut aceasta reactie reprezentantii autoritatilor care au participat si care au primit premii, cum au putut sa stea pe scaune si sa aplaude in momentul in care numele Oliviei Steer a fost pronuntat? De ce nu s-au ridicat oamenii aceia de pe scaun sa spun ca acest lucru nu se poate face. Trebuiau sa se ridice si in momentul acela sa isi lase premiile si sa plece. Ar fi fost un gest minim de onoare”, a declarat, pentru Mediafax, Ana Maita, presedintele Asociatiei Mame pentru Mame.

In cadrul galei, printre alti invitati, au fost prezenti si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu, managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, dar si secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Rodica Nassar.

„Eu nu stiu cine e Olivia Steer, pe mine nu ma influenteaza. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus in Parlament legea vaccinarii, sustin aceasta lege, am un copil vaccinat cu absolut tot. Nici nu pot sa am o atitudine total nepoliticoasa pentru ca mi s-a spus ca ar fi trebuit sa ma ridic si sa plec. Nu puteam sa spun ca vin sa iau un premiu, dar sa mi se comunice toata lista de premianti. Ei (organizatorii -n.r.) au dat premiile pe niste criterii ale lor, unor femei reprezentative, din punctul lor de vedere. Eu militez pentru sanatatea romanilor pe principii si politici sanatoase”, a explicat secretarul de stat din ministerul Sanatatii, Rodica Nassar (PSD).

Cativa dintre sponsorii evenimentului au spus ca nu au stiut de prezenta Oliviei Steer, precizand ca sunt companii care sustin si promoveaza vaccinarea.

„Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriza extrem de neplacuta! In cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Daruiesc Sanatate”, organizat de Asociatia pentru o Viata Sanatoasa din Romania, care se presupunea a sustine excelenta in medicina, stiinta si sanatate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat si le promoveaza inca de la bun inceput! Imaginea de brand a fost puternic afectata prin decernarea unui premiu de excelenta unei persoane care promoveaza non-valorile stiintifice si medicale.

(…) Brandul nostru nu a avut niciun fel de informatii referitoare la desfasuratorul evenimentului si implicit nici numele celor care urmau sa fie premiati in cadrul Galei. Valorile pe care le promovam sunt legate de un stil de viata sanatos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, exista o incompatibilitate crasa intre valorile noastre si valorile sustinute de Olivia Steer”, au precizat, pe Facebook, reprezentantii companiei Aqua Carpatica, unul dintre sponsorii evenimentului.

Printre sponsori s-au numarat si firme care activeaza in domeniul medical sau farmaceutic.

„Medicover este o companie de sanatate care practica si sustine medicina bazata pe studii clinice si cercetare medicala si nu poate fi asociata cu miscarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, fata de care ne dezicem in totalitate. In reteaua nationala Medicover in fiecare zi se prescriu retete medicale si se aplica tratamente din schema nationala de vaccinare, precum si alte tratamente specifice care demonstreaza angajamentul nostru pentru preventia, tratarea si siguranta tratamentelor pentru pacientii nostri”, scrie, pe Facebook, compania.

„Nu mai spun de sponsori, care nu cred ca stiau din avans ca urmeaza sa fie premiata doamna Olivia Steer. Sunt branduri uriase, sunt asiguratori de sanatate, sper ca nu stiau ca urmeaza sa fie asociate cu numele uneia dintre cele mai toxice nume din spatiul public romanesc”, a precizat Ana Maita.

Intr-o postare pe Facebook, Olivia Steer a multumit pentru premiul pe care l-a primit: „Aseara, la Athenee Palace Hilton, s-a scris un basm modern, cu happy end! Mai mult, curind!”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: