Omul de incredere al lui Dragnea, pus sub urmarire penala de DNA – „Liderul PSD s-a expus total in acest caz”

news

Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus continuarea urmaririi penale fata de Adrian Ionut Gadea, la data faptei presedinte al CJ Teleorman, si fata de Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In acelasi dosar este urmarit penal si Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judetului Teleorman, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Procurorii anticoruptie informeaza ca, in luna ianuarie 2014, Gadea, ajutat de Dumitrescu, a incheiat cu o firma si cu o alta persoana trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea (in suprafata totala de 80 ha), fara indeplinirea actelor prevazute in dispozitiile legislatiei primare.

Cele trei contracte au fost incheiate pe o perioada de 10 ani, la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA, fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean, mai transmite DNA.

In acest fel, suprafetele respective urmau sa fie date in folosinta temporara pentru cresterea pestelui in vederea organizarii de activitati de pescuit sportiv si de agrement, fara a se permite alte activitati.

In ce o priveste pe Iordan, aceasta a avizat contractele, in aceeasi luna, chiar daca cunostea felul in care documentele au fost incheiate.

Prin aceste demersuri, a fost cauzata o vatamare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodata fiind obtinut un folos necuvenit de catre beneficiarii contractelor, mai arata DNA.

Adrian Gadea, presedinte PSD Teleorman, a fost demis din functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii  in luna iunie, de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, despre care a spus ca „a demonstrat o rautate viscerala”.

Ulterior, insa, Mihai Tudose l-a readus in functie pe Gadea.

Prima publicatie ca a scris despre implicarea lui Dragnea in afacerea Belina a fost hotnews.ro. Dan Tapalaga, jurnalist la aceasta publicatie, afirma ca ancheta DNA in cazul Belina era „inevitabila”.

Am scris inca de luni ca afacerea Belina este una dintre putinele cauze in care liderul PSD s-a expus total, lasand urme directe si hartii semnate. Am publicat la HotNews.ro incepand din luna mai anchete care au demonstrat cum lacul Belina si bratul Pavel au ajuns, cu semnatura lui Liviu Dragnea, de la Apele Romane la CJ Teleorman iar de aici la Teldrum care a cesionat repede mai departe fiului lui Liviu Dragnea. Ancheta DNA era inevitabila in acest caz clar ca lumina zilei. Cred ca realizati acum ca Dragnea a stiut cu saptamani inainte, cand DNA cerea acte la CJ Teleorman si audia suspecti, ca procurorii anticoruptie se apropie de afacerile familiei. De aici, comportamentul tot mai agresiv, amenintarile, tentativele de intimidare, declaratiile de razboi”, spune Tapalaga pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: