Omul lui Arsene, ales presedinte al CJ Neamt dupa fuga PSD-istului. Asaftei, dator vandut fiscului in urma unor afaceri dubioase

politica

Presedintele ALDE Neamt, Ion Asaftei, a fost ales, vineri, in functia de presedinte interimar al Consiliului Judetean (CJ).

Alegerea sa vine dupa ce Ionel Arsene a fost destituit din functia de presedinte ales al CJ Neamt, ca urmare a condamnarii definitive la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare.

Asaftei a fost votat de 20 din cei 24 de consilieri prezenti, respectiv de consilierii PSD, ALDE, PRO Romania, PMP si Partidul Umanist Social Liberal.

Pe locul ramas vacant de vicepresedinte, odata cu alegerea lui Ion Asaftei ca presedinte interimar, a fost ales social-democratul Adrian Raducu Paduraru.

Acesta a obtinut 20 din cele 24 voturi in timp ce contracandidata sa, Maria Apostol (USR), a intrunit 4 voturi.

La sedinta ordinara a CJ Neamt au absentat consilierii judeteni ai PNL, nemultumiti ca secretarul judetului a facut convocarea cu doar o ora si jumatate inaintea sedintei.

Cine este Ion Asaftei

Asaftei, care, in vara anului viitor, implineste 70 de ani, a mai fost vicepresedinte al CJ Neamt in perioada 2016-2020, fiind unul dintre preferatii presedintelui Ionel Arsene, condamnat la 8 ani si 4 luni inchisoare pentru coruptie (in prima instanta), scrie presa locala.

Ion Asaftei este cel care controleaza, prin interpusi, Hanul Razesilor din Tupilati, unde, de regula, politicienii puterii se aduna la agape fratesti. Asaftei va gestiona, asadar, fondurile judetului, desi trecutul sau intr-ale afacerilor ar trebui sa-l tina departe de gestionarea banului public. Si asta pentru ca si-a devalizat doua firme. Mai exact, instantele de judecata au constatat ca personajul s-a infruptat din banii societatilor pe care le-a condus in calitate de administrator sau in care a fost asociat.

Conform ultimei declaratii de avere, depusa in vara acestui an in calitate de consilier judetean, proaspatul vice de CJ avea datorii catre bugetul de stat de 753.000 lei.

In 2016, dupa ce a devenit consilier judetean, Asaftei mentiona ca datoreaza statului 827.028 lei. Un simplu calcul arata ca, din 2016 si pana-n vara acestui an, Asaftei a reusit sa achite cateva zeci de mii de lei din ceea ce datoreaza statului roman. Este vorba despre sume imputate prin decizii judecatoresti, ca urmare a jongleriilor financiare pe care le-a facut in doua societati comerciale, in care a fost administrator si asociat.

Documentele oficiale ale instantelor arata ca Asaftei a fost gasit vinovat pentru ca firmele sale au ajuns in faliment. Atragerea raspunderii patrimoniale s-a facut pentru o suma totala de peste 820.000 de lei, bani pe care Asaftei nu i-a achitat nici pana astazi Fiscului, desi sentintele definitive si irevocabile dateaza din 2010, respectiv 2013.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: