news

Omul lui Dughin. Dogaru isi scoate sindicalistii in strada, mesaj agresiv: „Umflati-i pe indivizi si predati-i jandarmilor”

Sindicalistii din diferite sectoare de activitate si pensionarii civili si militari protesteaza duminica impotriva „deciziilor abuzive” luate de autoritati, in fata Guvernului Romaniei, in fata sediilor mai multor ambasade si institutii relevante din administratia publica centrala.

Actiunile de protest sunt organizate de Confederatia Sindicala Nationala Meridican, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate/Consiliul National al Societatii Civile, sindicatele din Caile ferate, Federatia Unirea a Pensionarilor etc si se vor desfasura intre orele 11:00-13:00.

„Va reaminitm ca noi nu iesim impotriva cuiva ci, in traditia inaintasilor nostri de la 1859, pentru ceva – adica pentru drepturi sociale si nationale.

Intrucat pe mijloacele on line au aparut indemnuri la manifestari violente, va atragem atentia asupra procedurii legale:

· Daca astfel de infiltrati va depasesc numeric, declarati actiunea inchisa si incepeti retragerea;

· Daca sunt putin numerosi, procedati ca SCMD la Constanta – umflatii pe indivizi si predatii jandarmilor.

Vom fi fermi, in sprijinul legislatiei europene, in scopul apararii drepturilor noastre de cetateni europeni, egal indreptatiti, pentru a atrage atentia aliatilor nostri ca existam ca alternativa, noi, patronate si sindicate, la dialogul purtat pana acum, exclusiv cu politicieni care nu reprezinta interesele noastre sociale, economice si nationale!”, anunta agramat seful Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, pe site-ul sindicatului.

Dogaru a avut in trecut intalniri cu Alexandr Dughin, ideologul lui Putin.

Conform unui comunicat al SCMD, locatiile aprobate de Primaria Capitalei pentru desfasurarea actiunilor de protest, cu pana la 100 participanti/obiectiv, sunt: sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, sediul Reprezentantei Comisiei Europene din Romania, sediul Ambasadei Federatiei Ruse, sediul Ambasadei Republicii China, sediul Ambasadei Italiei, sediul Ambasadei Frantei, sediul Ambasadei Republicii Federale Germania, sediul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, sediul Guvernului Romaniei, sediul Administratiei Prezidentiale, in perimetrul Statuii Leu, sediul Ministerului Finantelor Publice, sediul Ministerului Transporturilor, sediul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, sediul Ministerului Afacerilor Interne, din Piata Revolutiei, sediul Ministerului Apararii Nationale, sediul Ministerului Fondurilor Europene, sediul Ministerului Sanatatii, sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, sediul Serviciul Roman de Informatii, sediul Partidului National Liberal.

Revendicarile protestatarilor vizeaza: anularea OUG-urilor si a proiectelor de OUG asumate de noul Guvern de la instalare si pana in prezent, in special in domeniile fiscal bugetar si juridic; aplicarea imediata a prevederilor Legilor organice vizand salarizarea, pensiile si indemnizatiile, cu anularea prevederilor neconstitutionale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc si OUG nr. 226/30.12.2020; stabilirea salariului minim brut pe economie de 2.400 lei incepand cu 1 ianuarie 2021 si a cresterii punctului de pensie cu 40%; alinierea veniturilor si pensiilor cu inflatia reala si nu doar cu rata inflatiei; achizitia de trenuri electrice noi (100 rame electrice noi) pe fonduri europene pe exercitiul financiar 2014-2020 si alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exercitiul financiar 2021-2027 in cele doua programe operationale in care sunt prevazute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi; reforma reala a Justitiei cu responsabilitatea magistratilor; redeschiderea in conditii de protectie sanitara a scolilor; investitii prioritare in sanatate, transporturi si invatamant.

De asemenea, acestia mai cer respectarea obligatiilor financiare asumate prin contracte, fata de patronate, renuntarea la desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor si a pompierilor, statute conform NATO pentru militari si politisti si aplicarea legii 223/2015 asa cum a fost promulgata, de la 1 ianuarie 2021, aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazata pe noua formula de calcul, cu incepere din 1 martie 2021, interzicerea sponsorizarii din banul public a bancilor, multinationalelor, partidelor si ONG-urile sinecura de partid, protejarea patronilor/investitorilor romani, taxe si impozite comparabile cu cele din tarile de origine pentru banci si multinationale si respectarea ad literam, de catre Guvern, Parlament si presedinte a Art.47, al.(1) si (2) din Constitutia Romaniei, care prevede: 1)Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent si 2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Ciolacu a decretat: „Adevarul a iesit la iveala, Gabriela Firea nu a avut nicio treaba cu azilele groazei. A fost un scandal clocit”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca Gabriela Firea "n-a avut nicio treaba cu azilele…

18 minute ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

3 ore ago

PSD-istii anunta razboi. Baron local: „Astazi ne-am luat hainele de razboinici, Romania va avea un presedinte sustinut de PSD”

Presedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD, fost PRM), a anuntat sambata ca "Romania va avea…

2 ore ago

Tarile NATO vor trimite noi sisteme de aparare antiaeriene Patriot in Ucraina. Cine nu are arme va furniza sprijin financiar

Statele NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare…

2 ore ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

3 ore ago