Omul lui Tariceanu din Comisia SRI se declara jignit de comportamentul lui Florian Coldea: „Atitudinea lui a fost una total inadecvata, de sfidare a membrilor comisiei si a institutiei Parlamentului”

politica

Vicepresedintele Comisiei SRI, deputatul Marian Cucsa, spune vineri ca a avut senzatia, la audierea de joi a lui Florian Coldea, ca fostul adjunct SRI traieste intr-o realitate paralela si spune ca a asistat la o continuare a declaratiilor Laurei Codruta Kovesi.

„Personal, ma declar profund nemultumit de raspunsurile oferite de domnul Coldea. Am avut impresia ca acesta traieste intr-o realitate paralela, ii contrazice pe toti specialistii din justitie care au atras atentia ca aceste protocoale sunt ilegale si incalca Constitutia si Codul de procedura penala. A parut ca am asistat la o continuare a declaratiilor doamnei Kovesi: nu e vorba de colaborare, e vorba de cooperare, nu e vorba de echipe mixte, e vorba de echipe comune. Parca am vazut un scenariu pus la punct de catre artizanii binomului SRI – DNA din ultimii ani, intr-o ultima incercare a lor de a-i minti pe romani.Protocolul incheiat de catre SRI cu Parchetul General contine incalcari flagrante ale procesului penal, eludand principii prevazute in legea fundamentala a tarii, dar si in legislatia penala”, se arata intr-un comunicat de presa al deputatului Marian Cucsa, vicepresedinte ALDE si vicepresedinte al Comisiei de Control SRI.

Cucsa sustine ca Florian Coldea a sfidat comisia parlamentara.

„Desi intalnirea de ieri trebuia sa aduca o serie de clarificari despre modul in care a actionat SRI pe parcursul mandatului sau, dar mai ales sa ofere explicatii despre protocoalele incheiate de catre SRI cu diverse institutii din justitie, atitudinea lui Florian Coldea a fost una total inadecvata, de sfidare a membrilor comisiei si a institutiei Parlamentului. Domnul Coldea nu a inteles inca obligatiile lui atunci cand se prezinta in fata Comisiei SRI si acest lucru se datoreaza modului in care a functionat relatia dintre SRI si comisia parlamentara in trecut. (…) Un alt aspect pe care as vrea sa il lamuresc pentru domnul Coldea: nu este comisia „noastra” (domnul Coldea nu face parte din Comisie), este comisia Parlamentului, iar rolul acesteia este sa se asigure ca SRI-ul nu isi depaseste atributiile legale”, a mai afirmat Marian Cucsa.

Parlamentarul spune chiar ca prin modul in care s-a comportat, Florian Coldea a aratat ca incearca sa ascunda adevarul.

„Modul in care a raspuns pana in prezent la audierile din cadrul comisiei demonstreaza, fara putinta de tagada, ca Florian Coldea incearca din rasputeri sa ascunda realitatea si adevarul care au iesit la suprafata, sa ascunda vinovatia de a fi creat in Romania un sistem paralel de putere de tip stalinist, din perioada anilor `50 – `60, in care deciziile erau luate de tandemul securitate – procuratura.

In acelasi timp, daca vorbim de Florian Coldea trebuie sa analizam si actiunile pe care le-a intreprins SRI impreuna cu celelalte institutii din justitie. Sefa DNA a subjugat justitia serviciilor, a pus parchetele in slujba SRI-ului, sporind puterile acestuia peste cele prevazute de lege”, spune vicepresedintele Comisiei de Control SRI.

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat joi pentru a doua oara in Comisia de Control SRI. Dupa discutii care au durat sapte ore, Coldea a declarat presei ca momentan nu exista protocoale ale Serviciului si ca vulnerabilitatea poate fi folosita de oricine. In plus, Coldea a vorbit de tradari, amintind de pilda lui Iuda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: