ONG-ul lui Voiculescu, comunicat furios in cazul Sorina: „Rusinos si scandalos. Abuzurile magistratilor pot fi pedepsite?”

news

FACIAS, organizatie infiintata de Dan Voiculescu, sustine ca refuzul Sectiei de procurori a CSM de a o suspenda pe Maria Piturca e „rusinos si scandalos”. „Cine isi mai poate imagina ca in Romania abuzurile magistratilor pot fi pedepsite?”, sustine FACIAS.

„Refuzul procurorilor din CSM de a o suspenda din functie pe procuroarea Maria Piturca e rusinos si scandalos. O tara intreaga a vazut-o pe procuroarea Piturca bruscand-o pe Sorina, tarand o fetita de 9 ani pe asfalt. Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General a inceput urmarirea penala impotriva procuroarei pentru abuz in serviciu.

Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a acesteia. Cu toate acestea, Maria Piturca ramane in functie datorita Sectiei pentru procurori a CSM.
Daca pana si in acest caz flagrant procurorii din CSM fac scut in jurul colegei lor, cine isi mai poate imagina ca in Romania abuzurile magistratilor pot fi pedepsite?”, se arata intr-o postare FACIAS pe pagina de Facebook.

Sectia de procurori a CSM a respins, joi, suspendarea din functie a procurorului care a luat-o cu forta pe Sorina.

Pe 2 iulie, Inspectia Judiciara anunta ca a inceput cercetarea disciplinara fata de procurorul Maria Piturca, care a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti, si ca propune suspendarea sa pana la finalizarea anchetei. Piturca este cercetata pentru manifestari ce dauneaza prestigiului justitiei. „Exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si respectiv „exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectiei Judiciare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: