ONG-urile i-au declarat razboi lui Munteanu. Acuzatii grave la adresa candidatului PNL

politica

Mai multe organizatii neguvernamentale fac apel la conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Municipiului Bucuresti, considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice.

„A avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale. Doar cu aceste motive in minte si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societatea romaneasca, cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu”, se arata intr-un comunicat al IPP remis joi AGERPRES.

Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din Romania, Centrul Filia, Romani Criss — Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Agentia de Dezvoltare Comunitara ‘Impreuna”, Accept, Euroregional Center for Public Initiatives, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati atrag atentia ca prin insistarea cu aceasta candidatura Romania risca sa intre intr-o „spirala izolationista, ce poate avea consecinte foarte grave pentru democratia romaneasca”.

Conducerea PNL l-a desemnat zilele trecute pe Marian Munteanu candidat la Primaria Capitalei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: