Onoarea trupei Led Zeppelin a fost spalata. Nu a PLAGIAT „Stairway to Heaven”

news

Led Zeppelin nu a copiat acordurile de inceput ale melodiei Stairway to Heaven de la trupa americana Spirit, a decis un tribunal american.

Acesta mentioneaza ca acordurile presupuse a fi preluate din melodia Taurus din 1967 a trupei Spirit “nu sunt similare in mod intrinsec”. Jimmy Page si Robert Plant au declarat ca sunt recunoscatori ca s-a lamurit aceasta chestiune despre care stiau adevarul de 45 de ani.

In timpul procesului, avocatii apararii au sustinut ca acordurile in chestiune sunt foarte comune si se folosesc de mai bine de 300 de ani.

Acuzarea la randul sau a sustinut ca Led Zeppelin a aflat de melodia formatiei Spirit dupa ce cele doua trupe au cantat impreuna intr-un club din Birmingham in 1970, cu un an inainte de lansarea melodiei Stairway to Heaven, in 1971.

Basistul trupei Spirit Mark Andes a depus masturie saptamana trecuta ca l-a cunoscut pe Plant in timpul concertului si ca au jucat biliard impreuna dupa show.

Plant a insistat ca nu isi aduce aminte despre seara cu pricina sustinand ca ar fi dificil sa-si aminteasca o singura intalnire de acum 40 de ani.

Plant pune pierderea sa de memoria pe seama unui grav accident de masina pe care l-a avut in seara respectiva in drum spre casa. Atat el cat si sotia sa au suferit rani la cap in urma accidentului dupa ce parbrizul le-a fost proiectat in fata, a declarat el in instanta.

Totusi juriul a respins ideea ca Plant si Page nu stiau melodia Taurus, sustinand ca ar fi putut avea acces la ea.

Plant a vorbit de asemenea pe larg despre momentul crearii melodiei Stairway to Heaven, sustinand ca momentul in care aceasta a fost compusa a fost la casa de vacanta Hedley Grange si nu la vila galeza Bron-Yr-Aur, contrazicand astfel decenii de mitologie ale formatiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: