Operatie revolutionara: Iata cum doctorii au reusit sa SALVEZE mana unui barbat

news

Medicii din China au reusit sa salveze mana unui barbat, taiata in urma unui accident, prin altoirea acesteia la glezna timp de o luna.

Aceasta operatie revolutionara a avut loc in Changsha, capitala provinciei Hunan din centrul Chinei. Unui barbat, al carui nume este Zhou, i-a fost taiata mana in timp ce lucra in fabrica. Leziunile au fost atat de grave incat trebuia timp pentru ca nervii si tendoanele sa se refaca. Insa intarzierea ar fi insemnat ca Zhou sa-si piarda mana complet.

mana2

„La temperaturi normale, un deget taiat trebuie sa reia alimentarea cu sange in termen de 10 ore, insa acest timp este chiar mai scurt pentrun un membru separat. Daca acel membru nu primeste sange pentru mai mult timp atunci tesuturile vor muri”, a declarat doctorul Tang Juyu, citat de The Telegraph.

Citeste si: Parea imposibil, toti doctorii fugeau. Vezi VIDEO, cum un tanar de 17 ani a scapat de COCOASA

Astfel incat echipa medicala a decis sa-i ataseze mana pe glezna, unde a mentinut-o „vie” timp de o luna. Apoi, dupa o alta operatie, care a durat 10 ore, mana a fost reatasata la brat.

mana3

Deja, pacientul isi poate misca degetele usor, dar mai are nevoie de timp pana ce va putea sa o utilizeze pe deplin.

Citeste si: Medicii continua sa-si verse nervii: „Pacientii sunt foarte PROST educati”/”Vine razboiul, atunci veti zice saru’-mana”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: