Operatie REVOLUTIONARA: Primul om care-si va TRANSPLANTA CAPUL

life

Un om de stiinta din Rusia, care sufera de o boala foarte grava, a anuntat ca este dispus sa riste si sa-si transplanteze capul pe un alt corp.

Valeri Spiridinov are 30 de ani si nimic nu-i mai poate schimba hotararea: „Hotarea mea este finala si nimic nu ma poate face sa ma razgandesc”. El se va lasa in mainile unui controversat chirurg, italianului Sergio Canavero, care i-a spus ca poate sa ii taoe capul si sa i-l ataseze unui nou corp sanatos.

Spiridinov sufera de o boala rara, numita afectiunea Werdnig-Hoffman, care i-a afectat grav muschii corpului. „Sigur ca mi-e teama. Nu e numai inspaimantator, dar si foarte interesant. Dar trebuie sa intelegeti ca nu prea am multe alegeri de facut. Daca nu profit de aceasta sansa, soarta mea va fi foarte trista. Starea mea se inrautateste in fiecare an”, a spus cercetatorul pentr Daily Mail.

Spiridinov a vorbit cu Canavero pe Skype, cei doi nu s-au intalnit inca, astfel incat doctorul nu a apucat sa il consulte.

Cavanero a declarat pentru CNN ca in acest moment exista tehnica necesara pentru a transplanta un cap pe un alt corp. In urma cu 45 de ani a avut loc un transplant de cap la o maimuta, iar recent in China s-a intamplat ceva similar cu un soarece.

transplant

Criticii spun insa ca planurile lui Canavero sunt „pura fantezie”, italianul primind porecla de Dr. Frankestein.

O astfel de operatie ar dura 36 de ore, costul fiind estimat la 7,5 milioane de lire sterline.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: