Operatiune de anvergura a jihadistilor: ISIS se pregateste sa atace ISRAELUL. Alerta la Tel Aviv

externe

Gruparea terorista Statul Islamic pregateste o operatiune majora impotriva Israelului, scrie publicatia germana Bild. Sute de jihadisti s-ar antrena pentru un atac masiv impotriva statului evreu in taberele de antrenament de pe teritoriul Egiptului.

„Momentul lansarii acestui atac este necunoscut, dar preocuparea se simte”, a declarat ziarului german Ada Bibi, locotenentul in cadrul Tshal, care a adaugat ca armata israeliana se pregateste de riposta, cu artilerie si tancuri.

Potrivit ofitelului israelian, jihadistii pot sa foloseasca impotriva statului evreu metodele pe care le-au testat deja impotriva fortelor de securitate egiptene, sau pot recurge la atentate sinucigase, rapiri, bombardamente.

Bild sustine ca jihadistii din Sinai beneficiaza de un larg sprijin tactic si financiar din partea liderilor ISIS din Siria si Irak, carora le furnizeaza, de asemenea, si arme.

Membrii ISIS sunt cunoscuti ca afiseaza o ura fara margini pentru Israel. In numeroase videoclipuri de propaganda, Statul Islamic a amenintat in mod repetat Israelul si poporul evreu. Intr-unul dintre ele, postat in octombrie anul trecut, luptatorii SI afirmau ca „nu va ramane un singur evreu in Ierusalim” si au promis „, ca vor eradica cangrena a iudaismului in lume.”

Cu toate ca exista numeroase grupuri afiliate Statului Islamic in Fasia Gaza, nici un atac terorist nu a fost revendicat de SI in Israel sau in teritoriile palestiniene.

Israelul nu face parte din coalitia condusa de SUA care lupta impotriva SI in Irak si Siria, dar a bombardat pozitiile jihadistilor in aceste doua state, iar agentiile sale de informatii lucreaza in mod activ la colectarea informatiilor privind SI pentru a transmite coalitiei.

Totusi, mai marii armatei israeliene estimeaza ca Statul Islamic reprezinta o amenintare relativ mica pentru Israel. Potrivit generalului in rezerva Amos Yadlin , amenintarea reala a grupului jihadist rezida in special in capacitatea sa de a incita masele la violenta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: