Operatiune de escaladare a razboiului lansata de Moscova. Acuza Ucraina ca a bombardat cu ajutorul elicopterelor doua sate de pe teritoriul rus

externe

Ucraina respinge joi acuzatii ale Moscovei potrivit carora ar fi bombardat sate rusesti de frontiera si acuza, din contra, Rusia de planificarea unor ”atacuri teroriste” in regiunea de frontiera, cu scopul de a alimenta ”isteria antiucraineana” in Rusia, relateaza AFP.

Consiliul Natonal ucrainean de Securitate si Aparare acuza ”serviciile speciale inamice (de faptul ca) au inceput sa aplice un plan in vederea efectarii unor atacuri teroriste, cu scopul de a injecta o isterie antiucraineana in Rusia”.

Rusia a acuzat joi Ucraina de bombardarea a doua sate rusesti de frontiera, unul cu elicoptere, acuzatii care nu pot fi verificate si care alimenteaza temeri cu privire la o escaladare a conflictului cu Ucraina, relateaza AFP, citata de news.ro.

Comitetul rus de ancheta, insarcinat cu principalele invertigatii, acuza ca doua elicoptere ucrainene ”echipate cu armament greu” au intrat in Rusia si au efectuat ”cel putin sase atacuri aeriene vizand imobile locuite in satul Klimovo”, in regiunea Briansk.

Sapte persoane – inclusiv un bebelus – au fost ranite ”in diverse grade”, acuza Comitetul.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz a anuntat anterior un bombardament la Klimovo, fara sa faca precizari.

Potrivit agentiei ruse de presa Interfax, care citeaza un oficial de la Ministerul rus al Sanatatii, sapte persoane au fost ranite in acest sat au fost spitalizate, inclusiv doua in stare ”grava”.

Klimovo se afla la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Ucraina si are aproximativ 13.000 de locuitori.

”Forte armate ucrainene au tras asupra satului Klimovo. Doua imobile locuite au fost avariate in bombardament si exista raniti in randul locuitorilor”, a acuzat guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz.

Aceste persoane ranite ”sunt pe cale sa primeasca intreaga asistenta medicala” necesara, anunta Aleksandr Bogomaz intr-un comunicat postat pe Telegram, precizand ca salvatori au fost trimisi la fata locului.

Ulterior, guvernatorul regiunii Belgorod, care se invecineaza, de asemenea, cu Ucraina, a acuzat forte ucrainene de bombardarea unui sat – Spodariusino.

Nicio persoana nu a fost ranita si nu au avut loc pagube materiale, insa autoritatile au evacuat Spodariusino si satul Bezimrno, a anuntat intr-o postare pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

AFP scrie ca nu a putut sa verifice aceste acuzatii in mod independent.

Rusia, care a lansat la 24 februarie o ofensiva militara in Ucraina, a acuzat in mai multe randuri fortele de la Kiev de atacuri pe teritoriul rus.

Serviciile ruse de securitate (FSB), citate de agentia oficiala rusa de presa Tass, au acuzat joi Ucraina de faptul ca a ”lovit” un post de frontiera.

La inceputul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, care se invecineaza cu Briansk si situata de asemenea la frontiera, a acuzat o incursiune cu elicoptere ucrainene, care au atacat un depozit de carburant.

Mai mult despre: ,

Comentarii: