externe

Operatiune in forta a Ucrainei. 30 de vedete pline cu trupe speciale au atacat Energodar pentru a recuceri centrala nucleara Zaporojie: „Batalia a durat mai multe ore”

Rusia sustine ca fortele ucrainene ar fi incercat sa preia controlul asupra centralei nucleare Zaporojie, controlata de partea rusa, in sudul Ucrainei, dar incercarea acestora ar fi fost respinsa dupa mai multe ore de lupte, a relatat miercuri agentia de presa oficiala rusa RIA Novosti, citata de Reuters.

Armata ucraineana a incercat miercuri sa efectueze o debarcare cu peste 30 de vedete in apropiere de orasul ucrainean Energodar cu scopul de a recuceri centrala nucleara Zaporojie, intr-un atac ce a fost respins de fortele ruse, a declarat Vladimir Rogov, membru al administratiei militare instalate de Rusia in regiunea Zaporojie, citat de EFE.

‘Dupa ce au bombardat orasul, a fost lansata o tentativa de desant, inclusiv o tentativa de capturare a centralei nucleare Zaporojie. Batalia a durat mai multe ore, cel putin intre trei ore si trei ore si jumatate’, il citeaza RIA Novosti pe Rogov, care este si lider al miscarii „Impreuna cu Rusia”.

Potrivit lui Rogov, marti seara, ‘din partea de sud a orasului Zaporojie (centrul administrativ al regiunii omonime, aflat sub controlul ucrainenilor) si din alte directii a pornit un grup mare de ambarcatiuni de desant, pline cu trupele speciale’.

Autoritatile proruse din Energodar, unde se afla centrala nucleara Zaporojie, au denuntat miercuri ca armata ucraineana a atacat cu rachete americane HIMARS sediul administratiei locale, un pod de acces in oras si un transformator.

Seful administratiei orasului, Aleksandr Volga, a declarat ca atacul a lasat in intuneric Energodar.

In schimb, agentia de presa Unian a transmis, citand un responsabil ucrainean, ca orasul Energodar a fost bombardat in cursul noptii si miercuri dimineata de trupele ruse, ceea ce a dus la intreruperea partiala a alimentarii cu apa si curent a locuitorilor de aici.

‘In cursul noptii, Energodar a fost din nou bombardat. Orasul este partial fara electricitate si apa. Tirurile au vizat la inceput zona industriala, iar spre miezul noptii bombardamentele s-au extins asupra orasului propriu-zis si continuau si miercuri dimineata.Avem informatii despre pagube provocate la un transformator, precum si cladirea comitetului executiv al consiliului municipal’, a indicat pe Telegram primarul ucrainean in exil al Energodar, Dmitri Orlov.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Aceasta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

49 de minute ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

O oră ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

2 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

3 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

3 ore ago