Operatiune speciala a Ucrainei la granita cu Belarus. Niciun migrant nu va fi lasat sa treaca

externe

Ucraina a inceput o „operatiune speciala” in apropierea granitei sale cu Belarus, in incercarea de a intari apararea acestei frontiere si a impiedica o criza a migratiei, a anuntat miercuri Serviciul frontierei de stat ucrainene, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Ucraina a desfasurat 8500 de soldati si ofiteri de politie la granita cu Belarus, pentru a impiedica posibile tentative ale migrantilor de a trece aceasta frontiera.

Autoritatile Ucrainei, ce se invecineaza cu Belarus si cu mai multe tari din UE, sunt ingrijorate ca migrantii blocati la frontierele poloneze si ale republicilor baltice ar putea incerca sa ajunga in Uniunea Europeana prin Ucraina. Europenii acuza regimul presedintelui belarus Aleksandr Lukasenko de faptul ca a orchestrat acest aflux de migranti – majoritatea provenind din Orientul Mijlociu – eliberandu-le vize, ca sa se razbune pentru sanctiunile occidentale.

Serviciul de frontiera ucrainean a comunicat de asemenea ca unitati de parasutisti au efectuat exercitii in regiunea sudica Nikolaev, in apropierea principalului port maritim ucrainean, Odesa, si de peninsula Crimeea, ocupata de Rusia in 2014.

Acest anunt vine intr-un context in care in ultimele zile, SUA, NATO si Uniunea Europeana si-au exprimat ingrijorarea in privinta miscarilor de trupe ruse din jurul Ucrainei.

Mai mult despre:

Comentarii: