Opozantii lui Erdogan: 30 de OBSERVATII care demonstreaza ca puciul din Turcia a fost o INSCENARE

externe

Opozantii lui Recep Erdogan sustin ca lovitura de stat a fost o inscenare pusa la cale chiar de catre oamenii presedintelui Turciei. Ei au realizat o lista cu 30 de intrebari care ar desfiinta teoriile oficiale ale regimului de la Ankara.

Intrebarile au fost publicate in ziarul Yeni Hayat, fiind preluate si traduse in limba romana pe site-ul Zaman.

1 – Nu exista in istorie un puci facut prin inchiderea podurilor. Liderii loviturii de stat in loc sa inchida Podul de peste Bosfor ar fi putut trimite forta militara formata din grupuri de cate douazeci de soldati la canalele de televiziune pentru a impiedica declaratiile lui Erdogan si Binali Yildirim. De ce nu au facut asa?

2 – Nu a existat in lume o tentativa de lovitura de stat in care sa nu fie retinuti presedintele , prim- ministrul, nici macar unul dintre membrii cabinetului. Ce explicatie exista pentru aceasta ciudatenie ?

3 – In vreme ce toate loviturile de stat militare au fost facute spre dimineata, nu este ciudat ca pentru aceasta tentativa sa fie preferata o ora la care cea mai mare parte a oamenilor sunt treji , de prime-time ?

4 – Faptul ca pe strazi in afara de comandanti si ofiteri aproape ca nu se vad cadre superioare militare , cu atat mai mult si absenta oricarei informatii care sa le indice comandantilor si ofiterilor ce sa faca si cu ce se confrunta, este normal ?

5 – Erdogan atunci cand a facut declaratia la aeroport a spus „ A fost o agitatie la ora 15. ” De asemenea, s-a aflat ca MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) l-a instiintat pe Erdogan la 16:30. In cazul in care ar fi facut declaratii la televiziuni si ar fi chemat populatia in strada la orele acelea , nu ar fi avut loc tentativa de lovitura de stat, trupele nu ar fi parasit cazarmele si sute de oameni nu ar fi murit. De ce a tacut ?

6 – A asteptat tentativa de lovitura de stat sau dupa cum a numit-o in declaratia sa ” harul lui Dumnezeu ” ca sa cheme oamenii in strada? De ce declaratia a fost intarziata cu 6 ore?

7 – De ce Erdogan, care a aflat despre lovitura de stat la 16.30, nu s-a gandit sa intre intr -un loc sigur , sa faca declaratii de acolo si a decis sa se intoarca la Istanbul, unde avioanele zburau involburate in aer ?

8 – In timpul loviturii de stat, cand era cunoscut de toata lumea ca aeroportul Ataturk a fost ocupat de liderii loviturii, care ar putea fi motivul pentru a face aterizarea la Istanbul ?

9 – Din moment ce avionul lui Erdogan putea fi urmarit cu usurinta de catre oricine cand si unde se afla prin Flightradar24.Com, in loc sa ia in considerare inlocuirea cu o alta aeronava a iesit la drum cu aceeasi aeronava prezidentiala ATA?

10 – In timp ce acest lucru prezenta deja riscuri, cum a fost Erdogan capabil sa aiba incredere in pilotii de F16 care insotesc aeronava prezidentiala ATA?

11 – Erdogan, caruia ii este teama sa nu fie asasinat , spunand ” Ma pot otravi „, a facut la palatul prezidential Saray laboratoare de analiza a alimentelor, cum s-a putut urca in avionul prezidential ATA pentru care exista un pericol crescut de a fi doborat si care era un obiectiv clar ? Acest lucru nu ar fi insemnat „ Sunt aici impuscati-ma”?

12 – Cele mai importante agentii de stiri ca NTV , CNN Turk , Dogan News , AA, ca si cum s-ar fi inteles dinainte, de la inceputul evenimentelor, fara ca nimeni sa inteleaaga nici macar ceea ce se intampla , au anuntat in repetate randuri ca ” Lovitura de stat este facuta de catre structura FETO („Organizatia Terorista Fethullah Gulen”)?!! din cadrul Fortelor Armate ” , Erdogan si Yildirim au inceput fiecare fraza cu aceasta observatie. Este normal?

13 – Pe cand Erdogan si palatul acestuia (Saray) ar fi trebuit sa fie tinta liderilor loviturii de stat de ce a fost bombardat Palatul Parlamentului? Care ar putea fi explicatia faptului ca avioanele F-16 au ratat palatul (Saray) de 450 de mii de metri patrati care era o tinta mai mare decat Palatul Parlamentului, fiind capabil de a lovi doar curtea acestuia ?

14 – Faptul ca la palatul prezidential (Saray) care detine mii de angajati si sute de gardieni puternic inarmati merg pentru a descinde un total de 16 soldati din care 3 cu rang si 13 ofiteri, iar acestia sunt retinuti de politistii de la intrare, este normal ?

15 – Comandantii Fortelor Armate care au aflat la ora 16.00 de la MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) de lovitura de stat cum au putut merge cu complezenta la nunta ?

16 – Liderii loviturii de stat care ar fi putut captura cu 50 de soldati satelitul turcesc TURKSAT si ar fi putut impiedica orice emisiune dorita sau ar fi putut ocupa Directia de Comunicare a Telecomunicatiilor ( TIB= Telekominikasyon Iletisim Baskanligi ) si ar fi putut seta traficul pe internet dupa cum doresc , de ce nu au au facut aceste lucruri?

17 – Din moment ce MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) a comunicat lovitura de stat in jurul orei 16.00 catre aproape toti inaltii functionari guvernamentali de ce nu a fost luata sub protectie TRT (Televiziunea Turca), de ce nu a fost impiedicata declaratia complotistilor?

18 – Faptul ca TRT (Televiziunea Turca) imediat dupa ce s-a citit declaratia a fost preluata inapoi de catre angajati si faptul ca s-a continuat difuzarea de unde fusese intrerupta nu e un lucru ciudat?

19 – Accesul la Twitter si alte retele de socializare care chiar si in cazul celui mai mic eveniment terorist a fost blocat in acea noapte nu s-a blocat si internetul nu a fost incetinit. De ce?

20 – Pe cand pana si la cel mai mic eveniment terorist a fost impusa interdictia mass-media de black-out de difuzare, la un incident ca tentativa de lovitura de stat nu a fost impusa aceasta interdictie. De ce?

21 – Erdogan care a aparut intr -un mod teribil de nervos, ravasit, la evenimentele din parcul Gezi , in acea noapte a tentativei de lovitura de stat a fost foarte confortabil . Iar ginerele acestuia zambea . Cum poate fi acest lucru posibil cand sute de oameni au murit in transmisiune directa?

22 – Sa fie in armata 100 de generali apropiati de comunitatea Hizmet si cu simpatie fata de aceasta si acestia de 3 ani sa accepte cuvintele jignitoare ale lui Erdogan la adresa lui Fethullah Gulen… sa astepte confiscarea tuturor institutiilor si companiilor aproapiate de comunitatea Hizmet, iar cand nu a mai ramas aproape nici o institutie, dupa ce la stat tot personalul apropiat de comunitatea Hizmet a fost restructurat, sa spuna ” Hai acum sa facem o lovitura stat ”. Este plauzibil ?

23 – Este adevarata teoria unui scenariu cum ca tentativa de lovitura de stat a fost initial sustinuta, sprijinita si promovata intentionat de catre unii generali printre care si generalul-maior Mehmet Disli, fratele vice- presedintelui AKP (Ak Parti- Adalet ve Kalkinma Partisi- Partidul Justitiei si Dezvoltarii) Saban Disli , iar ulterior si-au retras acest sprijin?

24 – Dupa tentativa de lovitura de stat administratia civila a facut restructurari mai multe decat ar fi facut liderii loviturii de stat . A fost tentativa de lovitura de stat un pretext pentru restructurarile de mai jos?

25 – In dimineata zilei tentativei de lovitura de stat, prin incalcarea dreptului public, membrii Curtii Constitutionale Alparslan Altan si Erdal Tercan au fost retinuti . A fost emis ordin de arestare a 140 de membrii ai Curtii Supreme si 48 de membri ai Consiliului de Stat. S-a luat decizia de retinere a 2745 de judecatori si procurori administrativ- judiciari . Ce legatura au acestia cu tentativa de lovitura de stat ? Sau listele au fost pregatite in prealabil si erau in asteptare?

26 – Au fost destituiti din functie un total de 8777 de angajati ai Ministerului de Interne, functionari ai administratiei centrale si rurale. Aceasta tentativa de lovitura de stat era cumva facuta de catre politisti ?

27 – 15.200 de angajati din cadrul Ministerului Educatiei au fost suspendati din functie si au fost anulate licentele a 21 de mii de profesori din institutiile de invatamint private . Ca si motiv al acestei masuri se arata „ investigatia inceputa dupa tentativa de lovitura de stat din 15 iulie „. Cum au fost investigati in 48 de ore 50 de mii de oameni ?

28- Pentru restructurarea sutelor de mii de oameni in 3 zile au fost cumva utilizate rapoartele MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii), ale caror utilizare, din punct de vedere constitutional, constituie infractiune?

29 – Daca tentativa autorilor loviturii de stat ar fi fost una de succes, ar fi facut destituiri intr-un volum atat de mare?

30 – Ar fi gresit daca am numi aceste destituiri LOVITURA DE STAT NETENTATA (FARA TENTATIVA)?

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: