Opozitia anunta victorie totala: „Motiunea trece, 100%, in ciuda actiunilor mizerabile ale derbedeilor din PSD”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat joi dimineata ca motiunea de cenzura „va avea castig de cauza in proportie de 100%”.

„Trebuie oprit PSD-ul sa mai faca rau Romaniei. Trebuie ca toti parlamentarii care isi doresc binele Romaniei sa voteze motiunea de cenzura. Toti parlamentarii PNL sunt prezenti si toti vor vota la vedere motiunea de cenzura.

Am luat legatura cu toti liderii partidelor care s-au unit in acest demers, situatia privind mobilizarea este foarte clara: motiunea va trece, va avea castig de cauza in proportie de 100%.

In ciuda actiunilor mizerabile ale derbedeilor din PSD, care imbraca forma unor infractiuni, peste 233 de parlamentari vor vota motiunea de cenzura”, a anuntat Ludovic Orban cu putin timp inainte ca dezbaterea motiunii sa inceapa.

„In cea mai pesimista evaluare, numarul voturilor pentru motiune e 241, in cea mai optimista 245”, a adaugat Orban.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi dimineata, la Parlament ca alesii PSD care vor vota motiunea de cenzura vor fi „foarte, foarte atacati de oameni”.

„Sunt convinsa ca daca un parlamentar al PSD va vota astazi va fi foarte, foarte atacat de oameni. Nimeni nu-i va ierta daca zi vor trada partidul, care i-a adus in Parlament. (…) Am incredere ca motiunea nu va trece”, a spus Dancila.

Digi24 anunta ca PSD a reusit sa convinga 12 parlamentari dintre cei care au semnat motiunea de cenzura sa nu o si voteze astazi. Opozitia, pe de alta parte, a castigat de partea sa alti noua parlamentari. Ieri, numarul semnatarilor care trecusera de partea PSD era de noua.

Sunt 237 de semnaturi pe motiunea de cenzura, fiind nevoie de 233 de voturi pentru ca motiunea sa treaca. PSD a reusit sa cumpere 12 dintre semnatari, insa Opozitia are o rezerva de alte noua voturi. Prin urmare, de partea motiunii dunt 234 de parlamentari, un vot extrem de strans.

Digi24 mai anunta si ca PSD a incercat sa convinga UDMR ca 2-3 parlamentari sa nu voteze motiunea, astfel incat aceasta sa pice la un vot limita.

Mai mult despre: ,

Comentarii: