Opozitia da lovitura, inca 9 parlamentari voteaza motiunea. Dancila era fericita ca reusise sa cumpere 9 tradatori

politica

Digi24 a anuntat, miercuri seara, ca inca noua parlamentari de la PSD si din grupul minoritatilor vor vota motiunea de cenzura. PSD reusise in cursul zilei sa atraga de partea sa noua parlamentari care semnasera motiunea.

Numarul necesar de voturi pentru ca motiunea sa treaca este de 233. Opozitia pierduse miercuri noua dintre semnatari, astfel incat ar fi urmat sa aiba 228. Insa, alti noua din PSD si de la minortati au venit alaturi de Opozitie, astfel incat numarul parlamentarilor pe care Opozitia se bazeaza a ramas de 237.

Digi24 a mai anuntat ca PSD pune la bataie sume ametitoare pentru ca parlamentarii sa nu voteze motiunea.

„Sumele pornesc de la 100.000 de eruo si ajung chiar pana la un milion. Se vorbeste si despre sume cash”, a spus Cosmin Prelipceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca isi doreste foarte mult ca motiunea de cenzura sa fie adoptata de catre Parlament, aratand ca, in cazul in care acest document va fi votat, in jurul PNL va fi construit un guvern care va asigura o „tranzitie serioasa, ordonata, pana la alegerile parlamentare”.

„Vreau sa fiu foarte clar, ca sa nu incapa indoiala si sa nu capete glas carcotasii, pentru ca e plin de ei peste tot, si acolo, si acolo, si in stanga si in dreapta, nu va faceti iluzii: eu imi doresc foarte mult ca motiunea de maine din Parlament sa fie incununata de succes, acest Guvern esuat, in deruta, trebuie sa plece acasa, iar voi sunteti cei in jurul carora se va construi un guvern care va asigura o tranzitie serioasa, ordonata, pana la alegerile parlamentare”, a spus Iohannis la reuniunea regionala a organizatiilor PNL Bucuresti-Ilfov.

Mai mult despre:

Comentarii: