Opozitia, demers fara precedent pentru a bloca ordonanta neagra. Indeamna companiile sa intre in greva fiscala

politica

PNL someaza Guvernul sa nu adopte ordonanta de urgenta care include mai multe masuri fiscale criticate de investitori. Presedintele partidului, Ludovic Orban, le cere patronatelor sa intre in greva fiscala.

„Somam public Guvernul ca in ultimul ceas sa abandoneze aceste planuri ticaloase de distrugere a economiei private si de saracire a populatie si vom solicita Avocatului Poporului sa sesizeze aceasta Ordonanta de urgenta la Curtea Constitutionala in cazul in care va fi adoptata. De asemenea, solicitam patronatelor din toate industriile sa se solidarizeze impotriva acestui „tsunami” fiscal si sustinem orice demers legitim al celor care vor fi afectati de deciziile Guvernului, inclusiv recursul la o greva fiscala generalizata”, spune presedintele PNL, Ludovic Orban.

El adauga ca „Ordonanta Lacomiei guvernului Dragnea – Dancila impune o suprataxare salbatica a economiei romanesti care va distruge mediul de afaceri si va saraci populatia” si ca „efectele unei astfel de ordonante au fost deja distrugatoare in prima zi dupa anuntul acesteia provocand o pierdere de peste 3 miliarde de euro ale celor importante companii listate pe Bursa de la Bucuresti. Grav este ca cele mai lovite de aceasta cadere a Bursei au fost chiar companiile private romanesti si companiile de stat”.

„Suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o crestere a preturilor la utilitatile pe care le platesc toti romanii si la un noul val de scumpiri in lant la toate bunurile si serviciile. Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicatii echivaleaza cu o taxa pe Internet folosita in regimurile autoritare care vor sa descurajeze si sa penalizeze accesul liber al cetatenilor la informatii necenzurate. Asa numita ”taxa pe lacomie” care va fi aplicata pe activele bancare in functie de nivelul dobanzilor ROBOR din piata bancara are legatura doar cu lacomia guvernului Dragnea – Dancila si este o aberatie nemaiintalnita care va duce la cresterea ratelor bancare platite de romani si la franarea activitatii de creditare a economiei romanesti”, mai spune Ludovic Orban.

Comentarii: