Opozitia, reactie dura fata de „raportul” lui Carmen Dan: „Este o incercare de musamalizare. A scormonit pe FB sa gaseasca manipulari”

politica

Presedintele USR Dan Barna i-a cerut, duminica, ministrului de Interne, Carmen Dan, demisia din functie pentru incercarea de „musamalizare” a evenimentelor violente din 10 august prin prezentarea unui „pseudoraport”.

„Exista raspundere politica pentru represiunea din 10 august si aceea e la dumneavoastra, Carmen Dan! Carmen Dan este doar un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne al Romaniei. Carmen Dan ii minte si ii dispretuieste pe romani prin incercarea de a musamaliza, intr-un pseudoraport, responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea si brutalizarea manifestantilor pasnici si pentru esecul de a inlatura persoanele violente. Este inadmisibil sa arunci vina pentru ce s-a intamplat asupra manifestantilor pasnici, sa acuzi victimele represiunii!”, a scris liderul USR, Dan Barna, duminica pe Facebook.

Potrivit acestuia, Carmen Dan a avut un „moment de sinceritate cand a spus ca legea nu se aplica egal pentru toti”.

„Carmen Dan a scormonit pe FB sa gaseasca manipulari, dar nu a criticat niciun moment minciunile si manipularile puse in circulatie chiar de Jandarmeria Romana, inca din noaptea de 10 august si de presa obedienta? Pentru ca odata ce e spusa sau asumata de partid minciuna devine adevar? A avut si Carmen Dan un moment de sinceritate, cand a spus ca legea nu se aplica egal pentru toti, jandarmi si manifestanti. Remarc si faptul ca din fictiunea prezentata de Carmen Dan ca raport nu reiese aberatia PSD ca se pregatea inlaturarea guvernului, dar timpul pentru noi manipulari nu e trecut. Un singur lucru mai adaug dupa prestatia revoltatoare a lui Carmen Dan: demisia!”, a adaugat Barna, citat de Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat, duminica, ca, in urma violentelor de la mitingul din 10 august, au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut. Carmen Dan a anuntat ca sunt cercetate 20 persoane, dintre care trei au fost arestate si doua sunt sub control judiciar.

„Astazi mi-a fost prezentat raportul privind evenimentele din data de 10 august, pe care l-am solicitat tuturor strcuturilor ministerului. Vreau sa fie foarte clar de la bun inceput, acest raport nu are rolul de a stabili vinovatii. Noi nu suntem o instanta de judecata. Incep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit, fie civili, fie jandarmi militari. Nu am nicio ezitare sa prezint acest raport comisiilor de aparare din Parlament sau in CSAT. Daca s-a vorbit zilele acestea despre convocarea mea la Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, va spun ca nu am primit nicio invitatie pana in prezent, dar sunt dispusa sa particip”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan a precizat ca au fost deschise nu mai putin de 21 de dosare penale pana in acest moment.

„Au fost deschise 21 de dosare penale. Sunt cercetate 20 de persoane. Trei au fost arestate, iar doua puse sub control judiciar. Politia si Jandarmeria va asigur ca au lucrat in toate aceste zile pentru identificarea persoanelor violente, insa au avut la dispozitie doar doua zile. Luni vom merge la Parchet cu alte informatii si date obtinute in aceste zile. Este vorba de aproximativ doi terabiti de filmari”, a completat Dan.

Acesta a mai anuntat ca la nivelul ministerului a fost declansata o verificare interna, in urma careia au fost identificate 5 fapte de comitere a unor abuzuri impotriva unor persoane care nu au comis violente. Carmen Dan a anuntat ca toate datele obtinute vor fi transmise Parchetului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: