Opozitia se uneste, PNL este de acord cu candidati unici la primariile marilor orase. Alungarea PSD-ului, prioritate nationala

politica

Presedintele PNL Iasi, deputatul Marius Bodea, a afirmat ca sustine propunerea USR-PLUS privind stabilirea candidatilor unici ai opozitiei la primariile marilor orase, apreciind ca „masinaria fantastica” a PSD poate fi invinsa printr-o strategie comuna.

Marius Bodea a declarat ca saluta ideea lansata, vineri, la Iasi, de catre liderii USR-PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos, precizand ca opozitia trebuie sa dovedeasca inteligenta politica in bataliile din urmatorii doi ani.

„O masinarie fantastica precum este cea a PSD, care manipuleaza masele, nu poate invinsa decat printr-o strategie comuna. In orasele mari trebuie sa gasim impreuna formula pentru a inlatura PSD, iar lucrul acesta il spun de mai bine de un an. La Iasi si la Bucuresti este chiar mai dificil, pentru ca avem cate doi dusmani, PSD si falsii dizidenti ai PSD, adica Gabriela Firea si Mihai Chirica. Strategia ar trebui sa functioneze inca de la europarlamentare, iar PNL si USR-PLUS sa nu se atace reciproc in campanie. Sa lasam orgoliile si ambitiile personale, nu este oportun sa lovim in coechipierii politici. Adversarul comun este PSD”, a spus presedintele filialei municipale Iasi a PNL, deputatul Marius Bodea, citat de news.ro.

El a precizat ca Iasiul este cheia victoriei opozitiei in Moldova, pentru ca un rezultat favorabil la Iasi s-ar propaga imediat in intreaga regiune.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Iasi, ca Alianta USR-PLUS este deschisa unor negocieri cu PNL dupa europarlamentare pentru a decide candidati comuni la primariile marilor orase, astfel incat sa fie maximizate sansele opozitiei la alegerile locale.

„Pe actualul cadru legislativ, pentru a avea sanse sa castigam, este nevoie ca opozitia sa prezinte, in principal, in marile orase candidati comuni la primarii. Lucrurile acestea le vom discuta fara indoiala dupa europarlamentare, suntem deschisi la discutii. Stim foarte clar ca avand alegeri cu un singur tur, sansa spre exemplu la Bucuresti sa scapam de doamna Firea este ca opozitia sa prezinte candidat unic. Suntem constienti de asta si vom gasi cele mai bune solutii ca PSD sa fie indepartat”, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La randul sau, presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a precizat ca Alianta USR-PLUS ia in calcul ca opozitia sa aiba candidati comuni la alegerile locale in cat mai multe locuri din tara.

„Vrem sa pregatim o stategie ca sa inlocuim PSD la nivel local. Va depinde si de modul in care vom negocia aceasta alianta si avem deschiderea s-o facem si cu PNL, dar va depinde si de modul in care cetatenii se vor mobiliza la vot. Nu doar prezidentialele si europenele sunt importante, ci toate cele patru randuri de alegeri care vin”, a afirmat seful PLUS, Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos a sustinut ca rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai depinde de mobilizarea alegatorilor din zona Moldovei.

„Alegerile se vor decide in Moldova. Daca Moldova se mobilizeaza la vot asta poate schimba radical rezultatul votului. Vedem tendinta in Transilvania, vedem tendinta si in sudul tarii. Moldova poate fi decisiva daca stie ce vrea. Simtim inclusiv din numarul de oameni care s-au inscris si in PLUS si in USR ca Moldova se simte nereprezentata si cauta reprezentare si sustinere”, a spus Ciolos.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: