Opozitia unita (PNL-USR-PMP) a gasit un inlocuitor pentru Ciorbea. Disperat, acesta anunta ca se autosesizeaza in privinta votului din diaspora

politica

PNL, USR si PMP au anuntat, marti, ca il sustin pentru functia de Avocat al Poporului pe Peter Eckstein-Kovacs, fost ministru delegat pentru minoritatile nationale. 

Peter Eckstein-Kovacs a demisionat anul trecut din UDMR, revoltat de sustinerea pe care formatiunea maghiarilor a acordat-o PSD si ALDE in privinta masacrarii legilor justitiei.

Tot marti, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, anuntat ca analizeaza informatiile publice care au aparut in legatura cu faptul ca romanii din diaspora nu au putut vota duminica la europarlamentare si la referendum, desi institutia nu a fost sesizata pana acum nici de partide, nici de ONG-uri.

„Am cerut colegilor inca de duminica sa adunam toate materialele pe tema asta si analizam azi, pentru ca nu am primit sesizari oficiale de la partide sau organizatii implicate in desfasurarea alegerilor. Analizam azi si vom lua o hotarare cat mai curand”, a declarat Victor Ciorbea pentru ziare.com.

Intrebat daca incurajeaza romanii din diaspora care nu au putut vota sa depuna astfel de sesizari la institutia pe care o conduce, Victor Ciorbea a raspuns: „Daca trimit, nu e rau”.

„In orice caz, noi am luat act din presa, din ceea ce am vazut cat de cat la televizor, si incercam sa ne facem o imagine”, a mai spus Avocatul Poporului.

Victor Ciorbea a refuzat constant pana acum sa atace ordonantele livrate de PSD sau sa se sesizeze in cazuri care nu erau pe placul PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: