Opozitie de fatada. Trei ministri ALDE au demisionat, insa esalonul doi ramane in functii. Plus sefii din teritoriu

politica

Ministrii ALDE Gratiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – Relatia cu Parlamentul si Anton Anton – Energie si-au depus, marti, demisia la Secretariatul General al Guvernului, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

„Da, au fost depuse demisiile la Secretariatul General al Guvernului, au fost trimise spre Cancelarie pentru a fi inregistrate, urmeaza procedura normala. Si-au depus demisiile doamna Gratiela Gavrilescu, domnul Anton Anton si domnul Viorel Ilie”, a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria.

Intrebat cand vor ajunge la Palatul Cotroceni propunerile de ministri interimari, purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat: „Premierul va trimite cred ca in aceasta dupa-amiaza propunerile, urmeaza procedura, trebuie sa fie inregistrate la Cancelarie, trebuie semnate de premier si apoi urmeaza procedura de numire a interimarilor in functiile ramase vacante”.

Ramona Manescu ramane la ministerul de Externe.

Pe de alta parte, membrii ALDE din esaloanele doi si trei au ramas in functii. Niciun secretar de stat al ALDE nu a demisionat, la fel si in situatia membrilor ALDE care ocupa functii de conducere in agentiile statului.

ALDE a decis luni iesirea de la guvernare si o alianta cu Pro Romania. Calin Popescu Tariceanu a mai anuntat retragerea din Guvern a ministrilor ALDE, insa Ramona Manescu a decis sa ramana la conducerea MAE.

Mai mult despre:


Comentarii: