Oprea anunta APOCALIPSA pentru anticoruptie: „Sustin modificarile Codului penal”

news

Vicepremierul Gabriel Oprea, presedinte al UNPR, a declarat sambata, la Craiova, ca sustine modificarile Codului penal, insa este nevoie de o dezbatere publica pe aceasta tema la care sa participe toti actorii implicati, transmite Agerpres.

„Sustin modificarile Codului penal cu toata certitudinea, bineinteles intr-o baza de dezbatere cu toti actorii. Si cu legile ‘Big brother’ am spus ca este nevoie de dezbatere publica la care sa participe actorii politici, partidele parlamentare, institutiile si la fel si acum: trebuie sa vina toti actorii”, a explicat Gabriel Oprea, intr-o conferinta de presa la sediul UNPR Dolj.

Presedintele UNPR a afirmat ca sustine „tot ceea ce este pozitiv pentru Justitie”, iar in momentul de fata Romania este un exemplu in Europa in ceea ce priveste lupta anticoruptie si intarirea institutiilor statului.

„Sunt momente complicate, grele in actualul context, dar statul roman dovedeste seriozitate si este din ce in ce mai mult respect fata de Romania. Sustin tot ce inseamna buna Justitie si intarirea statului roman, seriozitate si securitate”, a spus presedintele UNPR.

Modificarile la Codul Penal, initiate de un grup de parlamentari ai PSD, dintre care jumatate au probleme penale, vizeaza ingreunarea activitatii procurorilor si chiar intimidarea acestora, prin amenintari cu inchisoarea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca modificarile propuse in Parlament la Codul Penal si Codul de procedura penala sunt „neavenite”.

 „Am o parere foarte proasta despre aceste modificari iar aceeasi parere evident ca o au si altii care au exprimat ingrijorarile in spatiul public. Nu sunt de acord cu ele”, a adaugat Klaus Iohannis.

„Dupa parerea mea, lupta anticoruptie trebuie sa continue in toata forta si cu toata forta”, a mai spus presedintele Iohannis

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: