Oprea, culmea ticalosiei. Sugereaza ca politistul Bogdan Gigina s-ar fi sinucis: „Un accident ciudat. Politistul mai trecuse prin zona respectiva de doua ori, in acea zi, in alte misiuni”

news

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, posteaza un mesaj scandalos pe Facebook, vineri, in care sugereaza ca politistul Bogdan Gigina s-ar fi sinucis sau nu ar fi fost treaz in momentul in care a cazut in groapa care l-a ucis. „Un accident ciudat. Politistul mai trecuse prin zona respectiva de doua ori, in acea zi, in alte misiuni. Si el, si echipajul de pe masina de politie fusesera avertizati de existenta acelor gropi in carosabil si confirmasera informatia cu cateva zeci de secunde inainte sa ajunga in zona respectiva”, sustine Oprea.

Cu doua zile inainte de alegerile locale, Gabriel Oprea posteaza un mesaj agresiv pe Facebook in care sustine ca dosarul accidentului in care a decedat Bogdan Gigina este un „dosar politic” si ca dosarul „a fost construit si folosit ca unealta pentru a distruge increderea, ajunsa la 32%, intr-un politician care a facut mult bine pentru sistemul national de securitate, dar si pentru a elimina un partid de peste 10%, un partid de patrioti”.

Oprea isi incheie acuzatiile cu un mesaj delirant, sugerand ca Gigina s-ar fi sinucis. Curtea de Apel Bucuresti a decis recent definitiv inceperea judecarii pe fond in dosarul in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpa in legatura cu accidentul rutier care a dus la decesul politistului Bogdan Gigina.

Citeste si: Moartea lui Bogdan Gigina, batjocorita de Ciolacu: „Gabriel Oprea a demisionat chiar daca masina sa nu a avut accident”

Mesajul integral al lui Gabriel Oprea:

„Dosarul accidentului in care si-a pierdut viata politistul motociclist Bogdan Gigina este un dosar politic, asa cum cred ca a inteles toata lumea, inca de la inceput.

Un dosar construit pentru a ma elimina din politica. Partidul pe care l-am construit de la zero, ajunsese in 2015 sa fie foarte bine situat in sondaje. Acest lucru a deranjat si eu am devenit o tinta in vanatoarea care se pornise.

Hotararea definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Incheierea nr. 348 din 18 iunie 2018), recunoaste faptul ca nu exista nicio legatura intre exercitarea atributiilor de serviciu ale functiei de ministru al afacerilor interne, pe care o detineam in 2015, si accidentul rutier in care si-a pierdut viata politistul motociclist.

Lipsa acestei legaturi cu functia de ministru este si motivul pentru care dosarul se judeca la tribunal si nu la ICCJ.
Dispozitivul de insotire si modul in care actioneaza el, se stie foarte bine, este organizat de politia rutiera, in baza unui plan de masuri.

Sigur ca nu poti fi vinovat de un accident rutier, de pe bacheta din spate a autoturismului cu care te deplasezi. A spus-o recent si premierul Orban, referitor la situatia domnului Bode. Cu atat mai mult cu cat autoturismul nici nu este implicat in accident.

Am fost demonizat public.

S-a mintit ca masina in care ma aflam pe bancheta din spate, gonea prin oras cu mare viteza. Expertiza a dovedit ca viteza de deplasare era de 58 km/h, deci sub viteza maxima legala.

S-a mintit ca veneam de la o petrecere. In realitate, veneam de la o intalnire de lucru de la SRI, unde participasem ca vicepremier pentru securitate nationala.

Acest dosar este o aberatie din punct de vedere juridic, a fost construit si folosit ca unealta pentru a distruge increderea, ajunsa la 32%, intr-un politician care a facut mult bine pentru sistemul national de securitate, dar si pentru a elimina un partid de peste 10%, un partid de patrioti. Si eu, si multi romani credem ca este nevoie in continuare de un partid de patrioti.

De asemenea, dosarul acesta a fost construit si pentru a da jos un guvern bun, de care se tragea din toate partile sa fie doborat.

Moartea politistului Bogdan Gigina este o tragedie. O tragedie care nu ar fi trebuit sa fie folosita de nimeni in scopuri politice sau de alta natura.

In orice caz, un accident ciudat. Politistul mai trecuse prin zona respectiva de doua ori, in acea zi, in alte misiuni.
Si el, si echipajul de pe masina de politie fusesera avertizati de existenta acelor gropi in carosabil si confirmasera informatia cu cateva zeci de secunde inainte sa ajunga in zona respectiva”.

Citeste si: „Copilul meu a murit in ploaie din ordinul unui nenorocit”. Oprea ajunge in sfarsit in fata judecatorilor. Au trecut cinci ani de la moartea politistului Bogdan Gigina

Mai mult despre: ,

Comentarii: