Oprea da vina pe altii: „Nu am dat niciodata eu grade in rezerva”. Contrazis de seful UNPR Bihor

news

Gabriel Oprea a negat, joi seara, ca ar fi acordat grade in rezerva pe perioad ain care a fost ministru al Apararii. Cu toate acestea, seful UNPR Bihor a declarat ca a devenit colonel de la gradul de sergent dupa interventia lui Oprea.

„In primul rand, sunt militar. (…) Tot ceea ce inseamna armata romana are aceste simboluri, printre care si gradele in rezerva. Cei care ajuta armata romana primesc, in mod onorific, aceste grade in rezerva, de la soldat la colonel”, a spus Oprea la Antena 3.

El a pretins ca acele grade au fost acordate de seful de atunci al Statului Major General, care, ulterior, si-a revocat respectivele ordine, inclusiv in cazul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si al fostului presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Cu toate acestea, seful UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat unei publicatii locale ca a fost avansat in grad la interventia lui Oprea.

„A fost ori in aprilie, ori in iulie 2010. Eram la Bucuresti, la o discutie cu domnul ministru Oprea, dupa ce am intrat in partid, si am fost intrebat daca vreau sa fiu locotenent-colonel. Ce sa zic c-am zis?… Pe mine nici nu ma ajuta, nici nu ma incurca sa fiu ofiter superior. Am acceptat. Dar n-a fost nicio festivitate la Bucuresti unde sa-mi dea gradul. Mi s-a cerut numai livretul militar si apoi am fost chemat la Centrul Militar din Oradea sa-mi dea altul, cu gradul si cu poza schimbate”, a povestit Pintea pentru Bihoreanul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: