Oprea, inconjurat de bodyguarzi AGRESIVI la DNA. Garzile au bruscat jurnalistii – VIDEO

politica

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent miercuri dimineata la sediul DNA, in legatura cu dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. El era inconjurat de bodyguarzi fparte agresivi, care au imbrancit jurnalistii.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a ajuns miercuri dimineata la sediul DNA pentru a da noi declaratii in fata procurorilor anticoruptie, informeaza B1 TV. Ulterior, DNA a anuntat ca „procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, care a indeplinit functiile de viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru infractiunea de abuz in serviciu”.

Oprea a sosit la DNA insotit de avocatul sau, precum si de garzi de corp. De altfel, la intrarea in sediul institutiei s-a produs si un incident, garzile de corp imbrancindu-i pe jurnalisti.

La iesirea de la DNA Gabriel Oprea a declarat ca in cursul anului 2015 au fost identificate amenintari al adresa conducerii MAI. In acest context s-ar fi achizitionat o masina, pe care Oprea sustine ca nu ar fi cerut-o.

”In timpul mandatului meu ca vicepremier si ministru de Interne nu s-a achizitionat doar o masina, ci peste 5.000 de masini. Tot in anul 2015, sunt documente, se pot verifica, institutiile abilitate ale statului au identificat amenintari la adresa conducerii ministerului de Interne, s-a lucrat integrat, ministerul de Interne, DIPI, SRI, Directia Generala de Informatii a Armatei. In acest context, DIPI a reinfiintat o fosta unitate de paza. Printre altele au achizitionat o masina care este in acest dosar. Nu am cerut aceasta masina, de altfel si fostul sef al DIPI a recunoscut ca nu am cerut asa ceva. Nu am facut decat sa ma supun regulilor de protectie, sunt nevinovat si o sa imi demonstrez nevinovatia”, a declarat Gabriel Oprea.

In acest dosar, Oprea este acuzat ca a dispus suplimentarea fondurilor structurii de politie si a aprobat achizitia unui autoturism de lux. Masina a fost apoi folosita de Oprea pentru a se deplasa in coloanele oficiale, sustin procurorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: