Oprea nu demisioneaza, interesul national cere altceva: „Trebuie sa-mi respect cuvantul, de a asigura stabilitatea politica a guvernului”

news

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anuntat ca nu demisioneaza din Guvern, refuzand astfel sa urmeze solicitarea presedintelui Klaus Iohannis in acest sens.

„In cursul intalnirii de la Cotroceni, din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar, sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider ca implicatiile acestor declaratii nu sunt institutionale, ci exclusiv de natura politica”, a declarat Oprea intr-un comunicat de presa.

Sfatul transmis de presedintele Klaus Iohannis „poate fi pus in contextul optiunilor exprimate frecvent de domnia sa in ceea ce priveste culoarea politica a Guvernului”, mai spune Oprea.

„Cu toate acestea, consider ca, indiferent de situatie, oportunitatea unei demisii tine intotdeauna de adevar si de lege. In acest moment, exista o ancheta penala in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul.

O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare data. Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului”, continua comunicatul.

Oprea mai arata ca l-a informat pe Klaus Iohannis cu privire la „atitudinea consecventa” de a asigura „stabilitatea politica a guvernului din care fac parte, de a-mi pastra cuvantul dat”.

„Il asigur pe presedintele Klaus Iohannis ca relatia institutionala va continua in parametri firesti, ca UNPR va continua sa sustina proiectele Presedintelui Romaniei privind securitatea nationala, la fel cum va continua sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta. Dincolo de emotia publica, consider ca oamenii de stat au obligatia sa dea curs in primul rand ratiunii si sa se raporteze intotdeauna la lege”, mai spune Gabriel Oprea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: