Oprisan trebuie sa scoata banii din propriul buzunar. Guvernul anunta „nereguli” pe programele PNDL in valoare de 53 milioane lei

politica

Ministrul Ion Stefan a declarat luni ca in urma controalelor efectuate de Corpul de control al Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei si de reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii, in perioada 7-18 ianuarie, au fost gasite in neregula lucrari in valoare de 53 de milioane de lei din programele PNDL 1 si PNDL 2, suma fiind retrasa de la plata. Unul dintre cei prinsi cu neregului este Marian Oprisan.

El a prezentat, in cadrul sedintei de guvern, o informare pe aceasta tema.

„In perioada 7-18 ianuarie, Ministerul Lucrarilor Publice a continuat controalele in teritoriu, au fost vizate 1.554 de solicitari in valoare de aproximativ 900 de milioane de lei. In urma controlului efectuat de Corpul de control, au fost verificate 139 de UAT-uri din judete, valoarea decontarilor solicitate de acestea a fost de 320 de milioane de lei. In urma controalelor au fost gasite in neregula 19 solicitari neconforme, cu o valoare de 10 milioane de lei „, a declarat Ion Stefan, citat de Agerpres.

Ministrul a adaugat ca, tot in aceeasi perioada, au fost verificate de inspectorii ISC in intreaga tara 1.497 de solicitari de plata pe PNDL 1 si PNDL 2.

„Pe PNDL 1 au fost verificate 215 solicitari, 6 lucrari au fost neconforme, cu valoare de 2.162.717 de lei, iar 6 cereri au fost retrase de catre deponenti, in valoare de 2,4 milioane de lei. Pentru PNDL 2 am avut in vedere un control a 1.282 de solicitari, au fost 43 gasite neconforme, cu o valoare de 27 de milioane de lei, iar 18 au fost retrase in mod voluntar, cu o valoare de 10 milioane de lei „, a mai declarat Ion Stefan.

Ministrul a concluzionat ca, in total, in cele doua saptamani de control, „au fost gasite in neregula lucrari in valoare de 53 de milioane de lei”.

„Lucrarile au fost retrase de la plata, urmand ca in aceasta saptamana si in saptamana urmatoare sa efectuam platile pentru lucrarile gasite conforme in teritoriu”, a declarat Ion Stefan.

Pe 16 decembrie, Stefan anunta pe Facebook ca a gasit o multime de nereguli in Vrancea lui Oprisan. „Stimati focsaneni, daca in casa dumneavoastra s-ar face niste lucrari de modernizare iar rezultatul ar fi cel din pozele de mai jos, cati dintre dumneavoastra ati fi fost de acord sa platiti mesterul? Oare de ce nu au stat edilii pesede din Focsani zi lumina pe strazile pe care s-a lucrat pentru a fi siguri ca lucrarile sunt calitative si nu facute in bataie de joc?! Da, PNDL este inventat de PSD, insa eu nu sunt dispus sa merg pe aceeasi reteta a bataii de joc la adresa banului public si de sfidare a cetateanului si sa fac asemeni guvernelor PSD, adica sa decontez lucrari neefectuate, care nu corespund realitatii din teren”, spunea atunci Stefan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: