„Opriti modificarile la codurile penale. Altfel, ne scoateti din UE”. Avertismentul dur venit din partea unui europarlamentar roman

politica

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, trage un semnal de alarma cu privire la modificarile aduse pe coalitia PSD-ALDE asupra justitiei, schimbari criticate in termeni duri de Comisia Europeana intr-un comunicat publicat miercuri. Potrivit acesteia, daca atacurilor asupra justitiei nu vor inceta, exista riscul va Romania sa-si piarda dreptul de vot la nivel european, asemeni Poloniei.

„Opriti modificarile la codurile penale! Altfel, ne scoateti din UE! Romanii trebuie sa mai indure o rusine din cauza lui Dragnea. Romania este avertizata de Comisia Europeana pentru nerespectarea angajamentelor asumate la aderare, in 2007.

Comisia face apel la Parlamentul Romaniei sa regandeasca actiunile propuse, respectiv modificarile la legile justitiei si la codurile penale. Comisia transmite ca “va analiza in detaliu modificarile finale aduse legilor justitiei, codurilor penale si legilor privind conflictul de interese si coruptia pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independentei sistemului judiciar si de combatere a coruptiei.”

Aici ne-au adus Dragnea&Tariceanu, cu sprijinul UDMR si gasca lor pro-coruptie si impotriva justitiei.

Oricat ar incerca PSD&ALDE si posturile tv ale mogulilor penali sa ascunda realitatea, aceasta se vede foarte clar la Bruxelles. PSD&ALDE&UDMR pun in pericol situatia Romaniei in Uniune.

Pe 29 ianuarie 2018 se voteaza in Comisia LIBE declansarea procedurii prevazute de art. 7 din Tratatul Uniunii Europene impotriva Poloniei.

Dragnea,Tariceanu&comp. vor sa ne aduca aici? Sa pierdem, ca tara membra a UE, dreptul de vot la masa guvernelor si presedintilor UE? Romanii nu vor!”, a fost mesajul publicat de fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei.

Comisia Europeana a emis, miercuri, o declaratie oficiala in care mentioneaza ca urmareste cu ingrijorare „ultimele evolutii” din Romania privind justitia. „Independenta sistemului judiciar din Romania si capacitatea sa de a lupta efectiv cu coruptia sunt pietre de temelie pentru o Romanie puternica in Uniunea Europeana”, arata Comisia Europeana.

Comisia solicita Parlamentului Romaniei sa „regandeasca” cursul actiunilor propuse si anunta ca va analiza „in profunzime” amendamentele finale ale legii justitiei, codurile penale si legile privind conflictul de interese.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: