Opt cadavre gasite in ruinele cazinoului din Cambodgia

externe

Echipele de salvare cambodgiene au recuperat vineri opt cadavre din camerele carbonizate ale hotelului, unde un incendiu a ucis cel putin 27 de persoane cu o zi mai devreme. Peste 20 de persoane sunt inca disparute, informeaza Reuters.

Aproximativ 400 de angajati si clienti se aflau in cazinoul si hotelul Grand Diamond City din Poipet, un oras de la granita cu Thailanda, cand incendiul a izbucnit la primele ore ale zilei de joi.

Multe dintre victime sunt thailandeze, au spus salvatorii, iar zeci de persoane ranite au fost duse peste granita in provincia thailandeza Sa Kaeo pentru tratament.

O parte importanta a industriei turistice din Cambodgia, cazinourile din capitala Phnom Penh si din orasele de la granitele cu Vietnam si Thailanda, precum Poipet, sunt o atractie pentru vizitatorii din tarile asiatice care interzic jocurile de noroc.

Nu se stie inca de la ce a pornit incendiul, dar Sek Sokhom, seful departamentului de informare al provinciei Banteay Meanchey, a spus ca s-ar putea sa fi fost din cauza unui scurtcircuit. Un comitet guvernamental a fost infiintat pentru a investiga cauza.

Prim-ministrul Hun Sen a exprimat vineri condoleante pentru victime si familiile acestora si a cerut autoritatilor sa imbunatateasca siguranta la incendiu si timpii de raspuns. Standardele de siguranta in Cambodgia si in alte parti ale Asiei de Sud-Est pot fi cu mult sub standardele internationale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: