Opt soldati israelieni au murit intr-o explozie la Rafah. Cel mai grav incident pentru IDF din ultimele sase luni

externe

Opt soldati israelieni au murit, sambata, intr-o explozie la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, a anuntat armata. Pentru IDF este cel mai devastator incident in Fasia Gaza de dupa luna ianuarie, potrivit The Times of Israel.

Doar unul dintre soldati a fost nominalizat: Cpt. Wassem Mahmoud, 23 de ani, comandant adjunct de companie in Batalionul 601 al Corpului de Geniu de Lupta din Beit Jann.

Familiile celorlalti sapte soldati au fost notificate, iar numele lor urmeaza sa fie facute publice.

Potrivit unei anchete initiale a IDF, toti militarii au fost ucisi in interiorul unui vehicul blindat.

Soldatii se deplasau intr-un convoi sambata, dupa o ofensiva de noapte impotriva Hamas in zonele de nord-vest ale cartierului Tel Sultan din Rafah, in timpul careia trupele din cadrul Brigazii blindate 401 au ucis aproximativ 50 de barbati inarmati, potrivit IDF.

Convoiul se indrepta spre cladirile capturate de armata, pentru ca trupele sa se odihneasca in urma operatiunii de peste noapte.

Vehiculul era al cincilea sau al saselea din convoi si, la un moment dat, a fost lovit de o explozie puternica. Nu este clar daca a fost vorba de o bomba plasata din timp sau daca agenti Hamas s-au apropiat de vehicul cu un dispozitiv exploziv si l-au plasat direct pe el.

Armata investiga, de asemenea, posibilitatea ca explozibilii depozitati in exteriorul vehiculului sa fi contribuit la explozia masiva. In mod normal, minele si alti explozibili depozitati in exteriorul unui vehicul nu ar reusi sa provoace ranirea trupelor din interior in cazul in care ar fi detonat.

Nu au existat focuri de arma in timpul incidentului, iar vehiculul nu era oprit in momentul in care s-a produs explozia.

Decesele celor opt ridica la 307 numarul soldatilor IDF ucisi in ofensiva terestra impotriva Hamas si in operatiunile desfasurate de-a lungul granitei cu Gaza. Un ofiter de politie a fost ucis intr-o operatiune de salvare a ostaticilor saptamana trecuta, iar un contractor civil al Ministerului Apararii a fost, de asemenea, ucis in Fasie.

Cel mai sangeros incident din Gaza a avut loc in ianuarie, in timpul caruia 21 de soldati au fost ucisi intr-o explozie in urma unui tir al Hamas care a prabusit doua cladiri.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: