Romania, vizata de „optiunea nucleara” a UE daca regimul PSD-ALDE nu inceteaza atacurile impotriva justitiei. Avertisment din Germania

politica

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, ii cere presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, printr-o scrisoare, sa nu suspende aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania si spune ca in cazul unor noi atacuri asupra independentei sistemului judiciar ar trebui sa se ia in considerare initierea procedurii de activare a Articolului 7 din Tratatul UE.

„In calitate de presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul federal al Germaniei, urmaresc actualele evolutii politice interne din Romania cu mare ingrijorare. Incepand cu alegerile din decembrie 2016, diferitele guverne ale Romaniei au lucrat sistematic pentru amnistierea membrilor de partid condamnati pentru fapte de coruptie si frauda electorala si pentru a impiedica viitoare investigatii de coruptie”, se arata in scrisoarea trimisa de presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag catre Jean-Claude Juncker, prezentata de HotNews.ro.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene spune ca inregistrarile facute publice care vizeaza DNA au scopul de “a distruge credibilitatea procurorilor”, iar autorii acestor inregistrari sunt „politicieni in curs de investigare sau condamnati deja pentru fapte de corputie”. „In ultimele zile au fost facute publice inregistrari audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Autorii acestor inregistrari sunt politicieni care sunt in curs de investigare sau care au fost deja condamnati pentru fapte de coruptie. In urma acestui scandal este ceruta acum demisia sefei DNA, Laura Kovesi”, mai arata textul scrisorii.

Gunther Krichbaum apreciaza ca DNA a avut un rol semnificativ in combaterea coruptiei din Romania, „succese vazute ca o mare realizare si in afara granitelor Romaniei”. „In ultimii ani, DNA a avut un rol semnificativ, in combaterea eficienta a coruptiei in Romania chiar si la cel mai inalt nivel. Independenta si marile succese ale DNA sunt vazute ca o mare realizare si in afara granitelor Romaniei. In special in societatea civila din tarile din Balcanii de Vest, DNA este prin urmare considerata un model in eforturile proprii de a lupta impotriva coruptiei. Orice atac asupra DNA si asupra Laurei Kovesi este, prin urmare, un atac asupra independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei”, continua Gunther Krichbaum.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: